13 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-43:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1) .Which of the following is a storage device?
a)   Tape
b)   Hard Disk
c)   Floppy Disk
d)   All of the above
e)   None of these


2). When did John Napier develop logarithm?
a)   1416
b)   1614
c)   c.1641
d)   1804
e)   None of these


3). A normal CD- ROM usually can store up to _________ _data?
a)   680 KB
b)   680 Bytes
c)   680 MB
d)   680 GB
e)   None of these


4). MIS is designed to provide information needed for effective decision making by?
a)   Consumers
b)   Workers
c)   Foremen
d)   Managers
e)   None of these


5). What is a light pen?
a)   Mechanical Input device
b)   Optical input device
c)   Electronic input device
d)   Optical output device
e)   None of these


6). BCD is
a)   Binary Coded Decimal
b)   Bit Coded Decimal
c)   Binary Coded Digit
d)   Bit Coded Digit
e)   None of these


7). ASCII stands for
a)   American Stable Code for International Interchange
b)   American Standard Case for Institutional Interchange
c)   American Standard Code for Information Interchange
d)   American Standard Code for Interchange Information
e)   None of these


8). Which of the following is first generation of computer?
a)   EDSAC
b)   IBM-1401
c)   CDC-1604
d)   ICL-2900
e)   None of these


9). Chief component of first generation computer was
a)   Transistors
b)   Vacuum Tubes and Valves
c)   Integrated Circuits
d)   None of above
e)   None of these


10). FORTRAN is
a)   File Translation
b)   Format Translation
c)   Formula Translation
d)   Floppy Translation
e)   None of these


Answers:
1).d)  2).b)  3).c)  4).d)  5).b)  6).a)  7).c)  8).a)  9).b)  10).c) 





 

For More Computer  Questions- Click Here



0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">