14 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-43:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1).  Which of the following categories would include a keyboard ?
a)    Printing Device
b)    Output Device
c)    Pointing Device
d)    Storage Device
e)    Input Device


2). In Word you can force a page break–
a)    By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
b)    By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl +Enter
c)    By using the Insert/Section Break
d)    By changing the font size of your document
e)    None of these


3). LSTs (Large Integration) used in?
a)    First generation
b)    Second generation
c)    Third generation
d)    Fourth generation
e)    None of these


4). The purpose of an application program is to?
a)    Meet specific user needs
b)    Make equivalent run better
c)    Allow the operating system to control resources better
d)    Convert program written in high-level language to machine level language
e)    None of these


5). Hypertext is a _________
a)    Text stored in the memory of the computer
b)    Text displayed on the screen of the computer
c)    Special text used in developing Internet developing package
d)    A system of managing textual Information by creating associations between different documents
e)    None of these


6). For running WINDOW minimum disk free space required is?
a)    8 MB
b)    10 MB
c)    16 MB
d)    32 MB
e)    None of these


7). Which of the following printers generates character from a grid?
a)    Inkjet
b)    Laser
c)    Daisy wheel
d)    Dot matrix
e)    None of these


8). Accumulator is a _______
a)    Hardwired unit
b)    Sequential circuit
c)    Finite state machine
d)    Register
e)    None of these


9). ________Function key refreshes the current window.
a)    F5
b)    F6
c)    F7
d)    F8
e)    None of these


10). In 1983, this person was the first to offer a definition of the term 'computer virus'?
a)    MC Fee
b)    Smiths
c)    Frederick Cohen
d)    Norton
e)    None of these


Answers

1).e   2).b  3).d  4).a   5).d   6).a   7).d   8).d   9).a  10).c




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">