15 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-44:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). To minimize all open windows and display the desktop?
a)    Windows logo +D
b)    Windows logo + E
c)    Windows logo + F
d)    Windows logo + G
e)    None of these


2). In MS-Word 'alt + shift + d' does what?
a)    Automatically inserts the date
b)    Inserts the time
c)    Inserts the day
d)    All of the above
e)    None of these


3).  _________ deletes an item immediately without placing it in the recycle bin.
a)    Shift +enter
b)    Shift +delete
c)    Shift +right arrow
d)    Shift +left arrow
e)    None of these


4).  Which of the following is not a network topology?
a)    Star
b)    Bus
c)    Linear
d)    Ring
e)    None of these


5).  A list of rules for transferring data over a network is called?
a)    Protocol
b)    Program code
c)    Rules
d)    Flowchart
e)    None of these


6).  A table consists of_________
a)    Fields and columns
b)    Rows and columns
c)    Rows and cells
d)    All of the above
e)    None of these


7).  What does 'ctrl +esc' do?
a)    Shows the start menu
b)    shows the format menu
c)    Shows the tools menu
d)    shows the insert menu
e)    None of these


8).  A proxy server is used as the computer?
a)    With external access
b)    acting as a backup
c)    Performing file handling
d)    Access user permissions
e)    None of these


9).  Which of the following best defines embedded system?
a)    A program that comes wrapped in a box
b)    A program that is permanent part of a computer
c)    A computer that is a part of a larger computer
d)    A computer and software system that controls a machine
e)    None of these


10).  To see the document before the printout is taken, use.......
a)    Insert Table
b)    Paste
c)    Format Painter
d)    Cut

e)    Print Preview



Answers

1).a   2).a  3).b  4).c   5).a   6).b   7).a   8).d   9).d  10).e




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">