19 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-46:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Which of the following animations cannot be done in PowerPoint?
a)   bullet list, revealed one bullet point at a time
b)   clip art - Fly in from the bottom
c)   table, revealed row by row
d)   chart, revealed by series
e)   None of these


2). Several views are available in MS Front Page. Which one of the following is NOT a valid view?
a)   Design View
b)   Folders View
c)   Navigation View
d)   Web Server View
e)   None of these


3). One of the components of central processing unit (CPU) of the computer that performs mathematical and logical operations is_______.
a)   ALU (arithmetic logical unit)
b)   Address register
c)   Analog
d)   All of the above
e)   None of these


4). _______is the key we use to run the selected command.
a)   SHIFT
b)   TAB
c)   ENTER
d)   CTRL
e)   None of these


5). To name a constant, you use the _____________dialog box.
a)   Create names
b)   Define name
c)   Paste name
d)   Format cells
e)   None of the Above


6). When you insert an Excel file into a Word document, the data are
a)   Hyperlinked
b)   Placed in a word table
c)   Linked
d)   Embedded
e)   None of the above


7). A function inside another function is called a ______Function.
a)   Nested
b)   Round
c)   Sum
d)   Text
e)   None of the above


8). Selects the entire Row press_______
a)   Shift + Space
b)   Shift + ctrl
c)   Shift + alt
d)   Space + enter
e)   None of these


9). In Assembly language....
a)   Mnemonics are used to code operations
b)   Alphanumeric symbols are used for addresses
c)   Language lies between high-level language and machine language
d)   All of the above
e)   None of these


10). CPU capacity can be measured in
a)   BPS
b)   MIPS
c)   MHz
d)   MPI
e)   KHz


Answers:
1). c)  2). d)  3). a)  4). c)  5). b)  6). b)  7). a)  8). a)  9). d)  10). c)




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">