21 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-48:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

 1). What is MP3?
a)   A mouse
b)   A Printer
c)   A Sound format
d)   A Scanner
e)   None of these


2). ____________ is a process that permits multiple computers to use the same IP address and hide their actual IP addresses from the Internet.
a)   Routing
b)   Network address translation (NAT)
c)   Signature referencing
d)   Packet filtering
e)   None of these


3). What characteristic of read-only memory (ROM) makes it useful ?
a)   ROM information can be easily updated.
b)   Data in ROM is nonvolatile, that is, it remains there even without electrical power.
c)   ROM provides very large amounts of inexpensive data storage.
d)   ROM chips are easily swapped between different brands of computers.
e)   None of these


4). Data representation is based on the………number system, which uses two numbers to represent all data.
a)   binary
b)   biometric
c)   bicentennial
d)   byte
e)   None of these


5). To what temporary area can you store text and other data, and later paste them to another location?
a)   The clipboard
b)   ROM
c)   CD-ROM
d)   The hard disk
e)   None of these


6). Classes, instances, and methods are characteristics of:
a)   Testing plan construction
b)   Artificial intelligence techniques
c)   Object-oriented design
d)   Flowcharts and pseudo code
e)   None of these


7). Which of the following correctly describes the CD-R and DVD-R discs?
a)   You may record data to the disc surface multiple times and can read the current contents at any time.
b)   You may read data from the disc but may not alter its contents.
c)   You may record data to the disc surface multiple times but have no direct reading capability.
d)   You may record data to the disc surface once and then may only read its contents
e)   None of these


8). To move down a page in a document ……
a)   jump
b)   fly
c)   wriggle
d)   scroll
e)   None of these


9). CD-ROM stands for……
a)   central processing unit
b)   CD-remote open mouse
c)   CD-resize or minimize
d)   CD-read only memory
e)   None of these


10). Use this when you want to make all letters capital without having to use the shift key for each character………
a)   shifter
b)   upper case
c)   caps lock key
d)   icon
e)   None of these


Answers:
1).c)    2).b)    3).b)    4).a)    5).a)    6).c)    7).d)    8).d)    9).d)    10).c)   





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">