24 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-49:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1).  If you are unable to read font of the text you will zoom in with which of the following short cut key ?
a)    (Ctrl) + (+)
b)    (Ctrl) + (–)
c)    (Ctrl) + (0)
d)    (Ctrl) + (>)
e)    None of these


2).  Which of the following device takes data and converts it into images to be displayed onto a computer monitor ?
a)    Display adapters
b)    Graphics port
c)    Graphics card
d)    Scalable link interface
e)    None of these


3).  A peer–to–peer networking enables all computers to act as either _____ or _____ as needed.
a)    a browser, router
b)    A server, client
c)    Service provider, server side
d)    Source, wireless
e)    None of these


4).  SAP stands for –––
a)    Service Access Point
b)    Software Access Program
c)    System Application Point
d)    Systematic Access Program
e)    None of these

5).  Which of the following is true about Hard Disk ?
a)    The first hard disk drive was presented by IBM.
b)    An HDD can retain its data only when powered on.
c)    A tetra byte has a capacity of 1024 billion bytes.
d)    One can only read data on a hard disk.
e)    None of these


6).  Which of the following is not a main equipment functions of a computer system ?
a)    Storage
b)    Output
c)    Processing
d)    Input
e)    None of these


7). Secondary storage devices generally have –––––
a)    Large storage capacity
b)    They do not store data permanently.
c)    The fastest data access speed
d)    All of the above
e)    None of these


8). aero domain extension is used for ––––
a)    Education
b)    Military
c)    Aviation
d)    International Institutes
e)    None of these


9). Ctrl + mouse scroll wheel can perform –––
a)    Display closed window
b)    Change size of icons
c)    Undo an action
d)    Open properties dialog box
e)    None of these


10).  Which can best define a printer ?
a)    A printer is a peripheral which makes a persistent human readable representation of graphics or text on paper.
b)    A device for making a 3–dimensional object from a 3D model.
c)    A device which can control characters or uinque character sequences to control various printer functions.
d)    Any of these
e)    None of these


Answers:
1)a  2)c  3)b  4)a  5)a  6)e  7)a  8)c  9)b  10)a





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">