25 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-50:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). _____ makes it possible for shoppers to make purchases using their computers.
a)   E-world
b)   E-commerce
c)   E-spend
d)   E-business
e)   None of these


2). The term ____ designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
a)   digital device
b)   system add-on
c)   disk pack
d)   peripheral device
e)   None of these


3). The ____ of software contains list of commands and options.
a)   menu bar
b)   title bar
c)   formula bar
d)   toolbar
e)   None of these


4). Applications are often referred to as-
a)   data file
b)   executable files
c)   system software
d)   the operating system
e)   None of the above


5). How is it possible that both programs and data can be stored on the same floppy disk?
a)   A floppy disk has two sides, one for data and one for programs.
b)   programs and data are both software, and both can be stored on any memory device.
c)   A floppy disk has to be formatted for one or for the other.
d)   Floppy disks can only store data, not programs.
e)   None of these.


6).What are the two examples of freeware?
a)   Winzip and Linux
b)   Shareware and file sharing
c)   Microsoft word and the Google toolbar
d)   Instant messaging and the Google toolbar.
e)   Microsoft Power Point and Microsoft Excel.


7). The patterns of printed lines on most products are called-
a)   prices
b)   striping
c)   scanners
d)   OCR
e)   barcodes


8). The simultaneous processing of two or more programs by multiple processors is-
a)   multiprogramming
b)   multitasking
c)   time-sharing
d)   multiprocessing
e)   None of these


9). Programs such as Internet Explorer that serve as navigable windows into the Web are called-
a)   Hypertext
b)   Networks
c)   Internet
d)   Web browsers
e)   None of these


10). The first step in the transaction processing cycle is _______ .
a)   database operations
b)   audit
c)   data entry
d)   user inquiry
e)   None of these



1. d) 2. d) 3. a) 4. b) 5. b) 6. a) 7. e) 8. d) 9. a) 10. c)





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">