26 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-51:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). which of the following is not a term pertaining to the Internet?
a)    keyboard
b)    link
c)    browser
d)    search engine
e)    hyper link


2). The operating system that is self-contained in a device and resident in the ROM is ______.
a)    batch operating system
b)    real time operating system
c)    embedded operating system
d)    multi operating system
e)    none of these


3). The computer abbreviation KB usually means ____.
a)    key block
b)    kernel boot
c)    key byte
d)    kit bit
e)    kilo byte


4). _______ is the key to close a selected drop – down list; cancel a command and close a dialog box.
a)    TAB
b)    SHIFT
c)    ESC
d)    F10
e)    None of these


5). Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
a)    gathering data
b)    processing data into information
c)    analyzing the data or information
d)    storing the data or information
e)    none of these


6). The CPU and memory are located on the :
a)    expansion board
b)    motherboard
c)    storage device
d)    output device
e)    display board


7). A ______ is an additional set of commands that the computer displays after you make a selection from the main menu
a)    dialog box
b)    submenu
c)    menu selection
d)    all of the above
e)    none of these


8). A letter, memo, proposal or other file that is created using Microsoft Word is called as?
a)    Master
b)    Slide
c)    Document
d)    Worksheet
e)    None of these


9). Which of the following are parts of the CPU?
a)    secondary memory
b)    control unit
c)    input device
d)    printer
e)    None of these


10). Which is not the portable computer?
a)    micro-processor
b)    calculator
c)    series computers
d)    parallel computers
e)    none of these




Answers:                    
1).a)  2).c)  3).e)  4).c)  5).c)  6).b)  7).a)  8).c)  9).b) 10). c)

Click Here to Download the List of 500 Computer Questions eBook



 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">