27 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-52:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). The ROM chip which can be rewritten several times and requires the action of ultraviolet radiations to erase its contents is _____.
a)    flash memory
b)    PROM
c)    EEPROM
d)    EPROM
e)    none of these


2). FPI stands for ______.
a)    Faults per inch
b)    Frames per inch
c)    Figure per inch
d)    Film per inch
e)    None of these


3). A terabyte comprises
a)    1204 gigabyte
b)    1024 kilobyte
c)    1024 megabyte
d)    1024 byte
e)    None of these


4). The memory which is utmost accessible to the processor is ______ .
a)    cache memory
b)    RAM
c)    hard disk
d)    flash memory
e)    none of these


5). In which kind of disk does the read/write head physically touches the surface?
a)    hard disk
b)    compact disk
c)    floppy disk
d)    all of the above
e)    none of these


6). What is the correct syntax for typing a function into a cell?
a)    equal sign, function name, matching brackets
b)    function name, equal sign, matching brackets
c)    equal sign, matching brackets, function name
d)    All of the above
e)    none of these


7). If you see a small red triangle in the top right corner of a cell, it means there is something attached to the call. What is it?
a)    A comment
b)    An attachment
c)    An error
d)    All of the above
e)    None of these


8). cache memory is
a)    smaller and faster than main storage
b)    bigger and slower than main storage
c)    smaller but slower than main memory
d)    Bigger and faster than main memory
e)    None of these


9). The overall design, construction, organization and interconnecting of the various components of a computer system is referred as ____.
a)    Computer Architecture
b)    Computer Flowchart
c)    Computer Algorithm
d)    All of the above
e)    None of these


10). BIOS are responsible for
a)    Handling the particulars of input/output operations.
b)    output operations
c)    input operations
d)    All of the above
e)    None of these



 Answers:                    
1).d)  2).b)  3).a)  4).a)  5).c)  6).a)  7).a)  8).a)  9).a) 10). a)

Click Here to Download the List of 500 Computer Questions eBook



 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">