29 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-54:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). What is the full form of OSI, in terms of computers?
a)   Open Software Interrelation
b)   Open System Interconnection
c)   Open System Interrelation
d)   Open Software Interconnection
e)   None of these

2). The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as
a)   Hardware
b)   Software
c)   Frimware
d)   ROM ware
e)   None of these

3). The memory which is programmed at the time it is manufactured and cannot be reprogrammed?
a)   ROM
b)   RAM
c)   PROM
d)   EPROM
e)   None of these

4). Choose the smallest memory size
a)   Kilobit
b)   Kilobyte
c)   Megabyte
d)   Terabyte
e)   None of these

5). NTFS Stands for ?
a)   Next Technical format system
b)   New Technology format system
c)   Next Technology file system
d)   New Technology file system
e)   None of these

6). Which technology is used in Compact disks?
a)   Mechanical
b)   Electrical
c)   Electro mechanical
d)   Laser
e)   None of these

7). Binary Storage elements have?
a)   One stable state
b)   Two stable State
c)   Three stable state
d)   Unlimited Stable state
e)   None of these

8). The magnetic storage chip used to provide non-volatile direct access storage of data and that have no moving parts are called -______?
a)   Magnetic core memory
b)   Magnetic tape memory
c)   Magnetic disk Memory
d)   Magnetic bubble memory
e)   None of these

9). An output device that uses words or messages recorded on magnetic medium to produce audio response is_____?
a)   Magnetic tape
b)   Voice response unit
c)   Voice recognition unit
d)   Voice Band
e)   None of these

10). The process of trading goods over the internet
a)   E-Commerce
b)   E-Trading
c)   E-finance
d)   E-Selling
e)   None of these

Answers:
1).b)   2).c)  3).c)  4).a)  5).d)  6).d)  7).b)  8).d)  9).b)  10).a)





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">