30 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-55:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). IC chips used in computers are usually made of
a)   Lead
b)   Silicon
c)   Chromium
d)   Gold
e)   None of these


2). One kilobyte is equal to
a)   1000 bytes
b)   1024 bytes
c)   100 bytes
d)   1023 bytes
e)   None of these


3). Which of the following is not an example of Operating System?
a)   Windows 98
b)   BSD Unix
c)   Microsoft Office XP
d)   Red Hat Linux
e)   None of these


4).Which supercomputer is developed by the Indian Scientists?
a)   Param
b)   Super 301
c)   Compaq Presario
d)   CRAY YMP
e)   None of these


5). One Gigabyte is Approximately equal is
a)   1000,000 bytes
b)   1000,000,000 bytes
c)   1000,000,000,000 bytes
d)   1024 bytes
e)   None of these


6). Check the odd term out
a)   Internet
b)   Linux
c)   Unix
d)   Windows
e)   None of these


7). The errors that can be pointed out by the compiler are
a)   Syntax error
b)   Symantic error
c)   Logical error
d)   Internal error
e)   None of these


8). What is the control unit's function in the CPU
a)   To transfer data to primary storage .
b)   To store program instructions.
c)   To perform logic functions.
d)   To decode program instructions.
e)   None of these


9). What is the best way to have a data and the slide number appear on every slide?
a)   choose Tools, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All.
b)   choose Insert, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All.
c)   choose View, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All.
d)   choose File, Header and Footer, click Slide tab, select the desired options, click Apply to All.
e)   None of these


10). What do you use to create a chart?
a)   Pie Wizard
b)   Excel Wizard
c)   Data Wizard
d)   Chart Wizard
e)   None of these


Answers:
1).b)  2).b)  3).c)  4).a)  5).b)  6).a)  7).a)  8).c)  9).b)  10).d)





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">