31 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-56:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Which of the following is an example of system software?
a)   Microsoft word
b)   Windows 8
c)   Photoshop
d)   Paint
e)   None of these

2). Which of the following is not a programming Language?
a)   Objective C
b)   CPP
c)   FORTRAN
d)   Macintosh
e)   None of these

3). What does SDRM Stands for?
a)   System Data Random Access Memory
b)   Synchronous Dynamic Random Access memory
c)   Synchronous Data Random Access Memory
d)   System Dynamic Random Access Memory
e)   None of these

4). Excessive parallel processing is related to
a)   First Generation
b)   Fourth Generation
c)   Fifth Generation
d)   Third Generation
e)   None of these

5). Second generation computers were developed during
a)   1949 to 1955
b)   1956 to 1965
c)   1965 to 1972
d)   1972 to 1992
e)   None of these

6). A logic gate in which all inputs must be low to get a high output is called?
a)   AND
b)   NOR
c)   NAND
d)   XOR
e)   None of these

7). Which among following is responsible for specifying address of a memory location?
a)   Control Bus
b)   Hard Disk
c)   RAM
d)   Address Bus
e)   None of these

8). Which of the following is not an example of text editing software?
a)   GIMP
b)   Microsoft Word
c)   Notepad
d)   Wordpad
e)   All the above

9). EEPROM stands for ?
a)   Electronically Erasable Programmable Read only Memory
b)   Electronically Erasable Programmable Reach only Memory
c)   Electronically Erasable Programmable Right only Memory
d)   Electronically Erasable Programmable Read only Storage
e)   None of these

10). Where is cache memory is located?
a)   Monitor
b)   File server
c)   Printer
d)   CPU
e)   All the above


Answers:
1).b)   2).d)  3).b)  4).c)  5).b)  6).b)  7).d)  8).a)  9).a)  10).d)




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">