28 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-53:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). The first company to mass market a microcomputer as a personal computer was
a)   IBM
b)   Super UNIVAC
c)   Radio Shaks
d)   Hewlett-Packard
e)   None of these


2). Serial access memories are useful in applications where
a)   Data consists of numbers
b)   Data consists of Alphabets
c)   Each stored word is processed differently
d)   Data needs to flow in and out in serial form
e)   None of these


3). Which of the following is problem oriented language?
a)   High level language
b)   Assembly language
c)   Machine language
d)   Low level language
e)   None of these


4). The instructions for starting the computer are house on
a)   RAM
b)   CD-ROM
c)   ROM
d)   All the above
e)   None of these


5). Microprocessors as major component for which generation computers
a)   First generation
b)   Second generation
c)   Third generation
d)   Fourth generation
e)   Fifth generation


6). Which device in a computer can understand difference between data & programs?
a)   Input device
b)   Output Device
c)   Memory
d)   Microprocessor
e)   None of these


7). Which of the following is a read only memory storage device?
a)   Floppy disk
b)   CD-ROM
c)   Hard Disk
d)   Pen Drive
e)   None of these


8). How many address lines are needed to address each machine location in a 1024 x 4 memory chip?
a)   10
b)   11
c)   8
d)   12
e)   15


9). Bluetooth was developed by
a)   Apple
b)   Ericson
c)   Samsung
d)   Nokia
e)   Motorola


10). Symbolic logic was discovered by
a)   Google Boole
b)   Herman Hollerith
c)   William Schlocky
d)   Basic Pascal
e)   None of these


Answers:
1).c)   2).d)  3).a)  4).c)  5).d)  6).d)  7).b)  8).a)  9).b)  10).a)




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">