18 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-45:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT
a)   hackers
b)   viruses
c)   Spam
d)   identity theft
e)   None of these


2). Which of the following is not an example of hardware?
a)   Scanner
b)   Printer
c)   Monitor
d)   Mouse
e)   Interpreter

                 
3). In Excel, this is a prerecorded formula that provides a shortcut for complex calculations______.
a)   Value
b)   Data Series
c)   Function
d)   Field
e)   None of these


4). The process of trading goods over the Internet is known as______.
a)   e-selling-n-buying
b)   e-trading
c)   e-finance
d)   e-salesmanship
e)   e-commerce


5). A device that connects to a network without the use of cables is said to be_____
a)   distributed
b)   free
c)   centralized
d)   open source
e)   None of these


6). Which of the following is a circuit that issue signals at regular intervals_____?
a)   Circuit board
b)   Clock
c)   Circuit card
d)   Gates
e)   None of these


7). A set of related programs are known as______
a)   File
b)   Arrays
c)   Package
d)   Subscripts
e)   None of these


8). The 0 and 1 in the binary numbering system are called binary digits or______
a)   bytes
b)   kilobytes
c)   decimal bytes
d)   bits
e)   nibbles


9). The 7-bit ASCII code widely used
a)   For data communication work
b)   In IBM mainframe models
c)   For coding external memory
d)   In large machines produced by non-IBM vendors
e)   None of the above


10). A hard copy would be prepared on a
a)   Line printer
b)   Dot matrix printer
c)   Type writer terminal
d)   Plotter

e)   All of the above 


Answers:

1). c)  2). e)  3). c)  4). e)  5). b)  6). b)  7). c)  8). d)  9). a)  10). e)




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">