9 Oct 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-39:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO and Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Which of the following is installed as a circuit board inside the computer's system cabinet?
a)   dedicated fax machine
b)   facsimile transmission machine
c)   fax machine
d)   fax modem
e)   none of the above
2). Which of the following is an example of biometrics?
a)   facial characteristic
b)   fingerprint
c)   voice intonation
d)   all of the above
e)   none of the above
3).Which is the part of a computer that one can touch and feel?
a)   Hardware
b)   Software
c)   Programs
d)   Output
e)   None of these

4). What is the term for a terminal with its own memory and processor, as well as a display screen and keyboard?
a)   dumb terminal
b)   intelligent terminal
c)   internet terminal
d)   smart terminal
e)   dead terminal
5). Which of the following is NOT an example of pointing devices?
a)   barcode reader
b)   mouse
c)   pointing stick
d)   touchpad
e)   trackball
6). What is the unit of measurement of a scanner resolution?
a)   bits/per second
b)   bauds
c)   color depth
d)   dots per inch
e)   pixels
7). Which of the following technologies is often used to grade student exams?
a)   CMOS
b)   MICR
c)   OCR
d)   OMR
e)   none of the above
8). Which of the following measures the amount of space between the centers of adjacent pixels?
a)   DP
b)   DPI
c)   LCD
d)   refresh rate
e)   resolution
9). What is a debilitating condition caused by pressure on the median nerve in the wrist, producing  damage and pain to nerves and tendons in the hands?
a)   carpal tunnel syndrome
b)   computer vision syndrome
c)   cathode tube syndrome
d)   circular tunnel syndrome
e)   none of the above
10). Which of the following is an example of a pen input?
a)   bar code reader
b)   digitizer
c)   fax machine
d)   imaging system
e)   scanner
Answers
1).d)  2).d)   3).a)   4).b)   5.a)   6.d)  7.d)  8).e)   9).a)  10).b)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">