3 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-23:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.


Directions (Q. 1-5): Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) In some cases, you may see brighter colours and you may hear sounds more sharply.
(B)  Hallucinogens can cause increase in body temperature, heart rate, and blood pressure.
(C)  Also, you may experience intense emotions, such as anxiety and tension that may lead to panic attacks.
(D)  They cause sweating, dilation of pupils, drowsiness, dizziness and nausea.
(E)  Further, the sense of time space and body gets distorted and minutes may seem like hours when you are hallucinating.
(F)   You start seeing things in a distorted way or see things that do not exist.

1). which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)    F
b)    A
c)    B
d)    C
e)    D

2). which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)    B
b)    C
c)    F
d)    E
e)    D

3). which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)    A
b)    F
c)    D
d)    C
e)    B

4). which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)    D
b)    B
c)    C
d)    E
e)    A

5). which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
a)    C
b)    E
c)    A
d)    B
e)    F

Directions (Q. 6-10): Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) This initiative was launched in September 2014 by Prime Minister Narendra Modi and the response from the manufacturers has also been pretty encouraging.
(B)  And this is exactly why ‘Make in India’ has been launched.
(C)  India will soon go on to become the numero uno globally for FDI amongst the Asian countries and may surpass the USA as well.
(D)  ‘Make in India’, an invitation to manufacture in India, is an initiative by our government to help India become a major manufacturing hub globally.
(E)  The only thing require is ease of doing business in the country.
(F)   India is a country with vast potential, be it manpower or infrastructure.

 6). which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    F
d)    D
e)    E

7). which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)    E
b)    A
c)    C
d)    B
e)    D

8). which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)    F
b)    C
c)    D
d)    B
e)    A

9). which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)    B
b)    D
c)    E
d)    F
e)    C

10). which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
a)    D
b)    F
c)    C
d)    E
e)    B

Answers:
1). c)  2). e)  3). b)  4). d)  5). a)  6). c)  7). a)  8). d)  9). b)  10). c) 

Directions (Q. 1-5):
BDFEAC

Directions (Q. 6-10):
 FEBDAC






 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">