4 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-24:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.



Directions (Q. 01-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any, will on one part of the sentence. The number of that part is answer. If there is no error, mark e) i.e. No error. (Ignore errors of punctuation, if any).

1). The country’s top biotechnology regulatory bodies a) / asked developers of a genetically modified mustard variety b) / to place documentation related to c) / the variety in public domain. d) / No error e)

2). The woman got to know that a) / family members of the accused had gone to b) / her village and pressured her grandparents to c) / to settle matter. d) / No error e)

3). On the basis of their complaints, an FIR has been registered a) / under relevant sections of the IPC and the Prevention of Corruption Act b) / and both of them will be quizzed in coming days c) / if it will be important for the case, he said. d) / No error e)

4). In what was perceived as a counter to critics a) / who had attacked him for keeping interest rates high for long,  b) / RBI Governor said the Indian central bank was wise to disregard advice c) / in the past to cut more deeply. d) / No error e)

5). In a sweeping overhaul of foreign investment norms a) / across nine key sectors, the government eased FDI norms b) / for defence, aviation and food processing sector and does away with c) / the need for prior government approval. d) / No error e)

6). The government is about to unveil a new bill a) / that aims to check human trafficking by unifying b) / several existing  laws, meting out tougher c) / punishment for repeated offenders. d) / No error e)

7). Tata Motors is in talks with a local manufacturer in Tehran a) / to set up a joint venture to assemble its petrol cars b) / in Iran as it looks to tap the fast-growing market c) / that has just emerged from sanctions. d) / No error e)

8). An inflation ceiling poses risks a) / in the event of an economic contraction b) / like the one we had in 2008-09, c) / when inflation would have fallen. d) / No error e)

9). Many investors have left wondering a) / how to build a portfolio that can outperform b) / a market rattled by the possibility of a c) / mid-year interest rate hike by the US Federal Reserve. d) / No error e)

10). We humans have a tendency  a) / to not take events at face value b) / but peer deep c) / to glean more valuable meanings. d) / No error e)

Answers:
1). a)  2). d)  3). d)  4). c)  5). c)  6). d)  7). b)  8). d)  9). a)  10). e) 

Explanation:
1). a) Replace ‘bodies’ with ‘body’
2). d) Insert ‘the’ before ‘matter’
3). d) Replace ‘will be’ with ‘is’
4). c) Replace ‘was’ with ‘had been’
5). c) Replace ‘does’ with ‘did’
6). d) Replace ‘repeated’ with ‘repeat’
7). b) Replace ‘to assemble’ with ‘for assembling’
8). d) Replace ‘would have fallen’ with ‘fell’
9). a) Replace ‘have’ with have been‘
10). e)






 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">