6 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-25:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.
Directions (Q. 1-10): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

1). The BCCI will hold a four-day ______ in Dharamsala, which will focus on steps to strenghten one of the biggest domestic cricket seasons of the world and ways to ______ up IPL.
a)    conclave, scale
b)    assembly, take
c)    session, make
d)    council, give
e)    cabinet, live

2). The Finance Ministry has announced a number of relaxations for companies ______ to float Euro-issues, including ______ of all restrictions on the  number of issues floated by a company in a financial year.
a)    looking, discharge
b)    wishing, extraction
c)    going, induction
d)    eager, expulsion
e)    seeking, removal

3). Sumitomo Corporation of Japan, which recently announced that it had ______ loss due to unauthorized copper dealings, plans to ______ its stake in the company.
a)    acquired, make
b)    incurred, hike
c)    made, enforce
d)    got, increase
e)    obtained, rise

4). Three of Rajan’s fundamental objectives to ________ down inflation, _____ foreign exchange reserves and widen the network of banks have met with huge success.
a)    pull, support
b)    shot, assist
c)    turn, shore up
d)    bring, bolster
e)    let, carry

5). Monetary policy has become not just the _____ instrument but in most cases the only instrument to deal with the ______ of economic downturn.
a)    favourite, intimidation
b)    elected, hazard
c)    preferred, threat
d)    undesirable, risk
e)    endorsed, menace

6). After a _______ review, it was found that many financial institutions don’t have proper _______ in place and could unwillingly be financing illegal activities.
a)    routine, checks
b)    periodic, space
c)    schedule, standard
d)    custom, timing
e)    suddenly, system

7). The main reason youth unemployment has _____ in this region is the depth of the recession in these countries and the chances of improvement are ______ unless governments kick-start their economies.
a)    fallen, negligible
b)    risen, visible
c)    grown, create
d)    soared, remote
e)    collapsed, much
8). As the country as a whole more than half the population ______ regular electricity as connections to the national god are ______ and generators are expensive.
a)    deficient, dependable
b)    want, running
c)    lack, unenviable
d)    short, faded
e)    requiring, fumy

9). It is _____ that 400 Indian passengers will want to fly in or out of the country by the 2050 and unless the airport facility is improved it will be ______ to handle this traffic.
a)    though, easier
b)    assume, worrisome
c)    estimated, difficult
d)    typical, perfect
e)    expected, able

10). Reform is set to gain ______ as much of the spadework for a vibrant economy such as _____ laws on taxes and banking are underway.
a)    steam, specializing
b)    advantage, fix
c)    pace, amending
d)    tame, modify
e)    weight, compensating

 Answers:
1).a)  2).e)  3).b)  4).d)  5).c)  6).a)  7).d)  8).b) 9).c) 10).c)





 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">