9 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-26:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.

Read the sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e). Ignore errors of punctuation, if any.

1). He heard the (a)/ noise repeatedly (b)/ so he headed to the downstairs (c)/ to investigate (d)/.No error (e)

2). Since the business (a)/ was expanding to China (b)/ he wanted to (c)/ learn the Chinese (d)/.No error (e)

3). The general public (a)/ liked the movie (b)/ hence it would not have been (c)/ such a success (d)/.No error (e)

4). MS Dhoni will now have an ace bowler (a)/ on his disposal who can outwit (b)/ batsmen with a brain honed (c)/ on the chessboard.(d)/ No error (e)

5). Online restaurant discovery and food(a)/ ordering service Zomato’s revenue(b)/ nearly doubles to Rs. 185 crores(c) for the 2015-16 financial year.(d)/ No error (e)

6). She insists (a)/ you stay (b)/ until her husband (c)/ comes home (d)/ no error (e)

7). It is more better (a)/ if one of the parents (b)/ stays at home (c)/ to look after the children (d)/ No error (e)

8). There will be several (a)/ new visa  application centres opened (b)/ in metros across the country (c)/ to easy the pressure on embassies.(d)/ No error.(e)

9). The third session of (a)/ the popular television show will ends (b)/ on a grand note with (c)/ celebrities dancing and having fun .(d)/ No error (e)

10). Rose growers in (a)/ the city are waking up (b)/ to the benefits (c)/ of collective action (d)/ No error (e)

Answer:
1). c)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). b)   7). a)   8). d)   9). b)   10). a)  

Solutions:
1). c) Certain words describing location do not need prepositions as they are self describing. ‘Downstairs’ is such a word. Thus the correct sentence should read – ‘He heard the noise repeatedly so he headed downstairs to investigate.’ The ‘to’ in the third part of the sentence in redundant and thus the error is in the third part of the sentence.
2). d) Articles are never used with the names of language. Thus the sentence must read – ‘Since the business was expanding to China he wanted to learn Chinese.’ The error is in the fourth part of the sentence
3). c) There is a wrong use of conjunction in this sentence. To suggest a negative alternative without the use of an imperative the conjunction ‘or’, ‘otherwise’ should be used. The sentence should thus read – ‘The general public liked the movie or/otherwise it would not have been such a success.’ Thus the error is in the third part of the sentence.
4). b) ‘On his disposal’ is wrong usage of preposition. The correct preposition is ‘at’ which means MS Dhoni can make use of the new bowler. ‘On his disposal’ implies that disposal is a place and that is incorrect making the second part of the sentence erroneous.
5). c) The revenue has already ‘doubled’ in the past. Hence, ‘nearly doubles’ in the present tense is wrong usage in the third part of the sentence
6).b)
7).a)
8).d)
9).b)

10).a)





 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">