11 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-27:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.


Directions (Q. 1-5):  Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) The term library understood to have been reaped from the Latin word ‘liber’ connecting book(s) placed in an organized manner for the purpose of use.
(B) Moreover, in present e-environment the term ‘digital and electronic library’ is a common word used by majority of the authors, and is defined as ‘an organized collection of online fulltext digital information focused on one or more specific subject areas.’
(C) The library and its services are affected, too, by ICT.
(D) The advent of information and communication Technologies (ICT), the Internet and particularly the World Wide Web has revolutionized literally everything under the sun.
(E) The term traces its lineage back to preservation of written records to preserve human communication.
(F) It has made dynamic changes in the life of common people in the present digital environment.

1). Which of the following should be the FIRST   sentence after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    E

2). Which of the following should be the SECOND  sentence after rearrangement?
a)    F
b)    A
c)    B
d)    C
e)    D

3). Which of the following should be the THIRD  sentence after rearrangement?
a)    B
b)    C
c)    D
d)    E
e)    F

4). Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement?
a)    C
b)    D
c)    E
d)    B
e)    A

5). Which of the following should be the LAST(SIXTH)  sentence after rearrangement?
a)    D
b)    E
c)    B
d)    A
e)    C

Directions (Q. 6-10):  Rearrange the following six sentences A, B, C, D, E and F in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) But when the poor man came upon the bag of gold coins, he took it to the treasury, thinking it might be someone’s life savings.
(B) Once there broke out a big debate in the court of the king on who was more honest – would it be a rich man or a poor one?
(C) When the rich man found the bag of gold coins he took it, thinking it to be a blessing from god.
(D) The Prime Minister then presented the outcome of the experiment to the king, saying, ‘Honesty is not an outcome of one’s wealth or lack thereof, it is a measure of a person one is.’
(E) Many of the countries felt that the rich were more likely to be honest as they had sufficient wealth to fulfil their needs. However, the Prime Minister disagreed and set out to prove his point.
(F) He took some gold coins from the treasury and put them into two small bags-one bag was placed in the path of a rich man and the other in the path of a poor one.

6). Which of the following should be the FIFTH  sentence after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    E
e)    F

7). Which of the following should be the SIXTH(LAST) sentence after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    D
d)    E
e)    F

8). Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    F

9). Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    E
e)    F

10). Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    D
d)    E
e)    F

Answer:
1). d)   2). a)   3). b)   4). e)   5). c)   6). a)   7). c)   8). e)   9). d)   10). b)  

Solutions:
Directions(Q. 1-5):
DFCAEB

Directions(Q. 6-10):
BEFCAD





 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">