12 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-28:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.


Directions (Q. 1-10): Pick out the most effective pair of words from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

1). Man needs food not ____ for the body but for the soul also. The satisfaction of his physical wants does not imply his _____.
a)    merely, contentment
b)    properly, superiority
c)    only, spiritually
d)    necessarily, commitment
e)    certainly, entitlement

2). It is said that knowledge is power. The hunger for power is _____ and therefore most difficult to ______.
a)    accumulative, subsume
b)    enormous, apply
c)    empowering, delegate
d)    insatiable, contain
e)    evolutionary, rationalize

3). Nothing undermines the communication of a changed vision more than _____ on the part of key ____ that seems inconsistent with the vision.
a)    anything, issues
b)    behavior, players
c)    advocacy, managers
d)    something, personnel
e)    philosophy, problems

4). Mountains and hills are a _____ sight. I have always ______ to see them.
a)    extraordinary, advocated
b)    stupendous, encouraged
c)    loving, prepared
d)    joyful, imagined
e)    fascinating, longed

5). Poetry is the language of the imagination and the ______ It relates to whatever gives ______ pleasure or pain to the human mind.
a)    thinking, permanent
b)    analysis, temporary
c)    passions, immediate
d)    circumspection, sporadic
e)    visualization, constant

6). Success in business requires two things a winning competitive ______ and superb organizational ______.
a)    advantage, satisfaction
b)    planning, advantage
c)    strategy, execution
d)    philosophy, motivation
e)    marketing, strategy

7). To ____ in today’s rapidly changing environment corporations need to _____ their learning capability.
a)    develop, enlarge
b)    surpass, align
c)    project, assimilate
d)    service, mitigate
e)    compete, strengthen

8). A _____ reader gets much greater pleasure from reading books than a miser gets in ______ monkey.
a)    powerful, accumulating
b)    voracious, hoarding
c)    desirous, stocking
d)    proverbial, spending
e)    profound, lavishing

9). As a _____ of Ketan’s rude behavior he was _____ a memo by his boss.
a)    sequel, issued
b)    part, delivered
c)    consequence, given
d)    punishment, rewarded
e)    reaction, presented

10). Devang has ______ some unfinished work to ____ up before he can go home.
a)    yet, get
b)    since, come
c)    still, clear
d)    let, take
e)    set, given


Answer:
1). c)   2). d)   3). a)   4). e)   5). d)   6). c)   7). e)   8). b)   9). c)   10). c)  





 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">