17 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-29:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.


Directions (Q. 1-10): In the following passage, there are blank each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Faced with an (1) number and variety of products on the market, managers are finding it more difficult to (2) demand and plan producing and orders (3), As a result, (4) forecasts are increasing and along with them, the costs of those errors.

Many managers today (5) speed is the (6) have turned to one or another popular production scheduling system. But these tools tackle only a part of the problem. (7) really needed is a way to (8) forecasts and simultaneously redesigning planning processes to (9) the impact of (10) forecasts.

1).
a)    exact
b)    equal
c)    optimum
d)    eccentric
e)    unprecedented
2).
a)    meet
b)    predict
c)    ignore
d)    accept
e)    register
3).
a)    immediately
b)    quickly
c)    accordingly
d)    positively
e)    spontaneously
4).
a)    inaccurate
b)    buoyant
c)    frequent
d)    inadequate
e)    exorbitant
5).
a)    consider
b)    neglecting
c)    visualizing
d)    believing
e)    notwithstanding
6).
a)    problem
b)    answer
c)    source
d)    outcome
e)    lacuna
7).
a)    what’s
b)    that’s
c)    one
d)    managers
e)    companies
8).
a)    ignore
b)    obtain
c)    vitiate
d)    negate
e)    improve
9).
a)    rationalize
b)    substantiate
c)    minimize
d)    counter
e)    tolerate
10).
a)    dangerous
b)    absolute
c)    unpredicted
d)    erroneous
e)    popular


 Answer:
1). e)   2). a)   3). c)   4). a)   5). d)   6). b)   7). a)   8). e)   9). c)   10). d)  






 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">