18 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-30:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.

Directions (Q. 1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph then answer the questions given below them.
(A). It seems logical to try to unite these separated functions in the activities of basic health workers under a participating rural health scheme.
(B). These includes especially water supply, sanitation and also curative work.
(C). A variety of other air-borne and water borne disease also take their toll.
(D). These can be and have been pursued by expensive separate programs, but with limited success.
(E). The main sources of mortality in India are malnutrition, Malaria, Tuberculosis and tetanus
(F). The main measures to reduce their incidence require control, prevention and environmental improvements.

1). which of the following should be the SECOND statement after rearrangement?
a)    F
b)    E
c)    D
d)    C
e)    B

2). which of the following should be the THIRD statement after rearrangement?
a)    F
b)    E
c)    D
d)    C
e)    B

3). which of the following should be the FIFTH statement after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    E

4). which of the following should be the FIRST statement after rearrangement?
a)    F
b)    E
c)    D
d)    C
e)    B

5). which of the following should be the FOURTH statement after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    E

Directions (Q. 6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence so as to form a meaningful paragraph then answer the questions given below them.
(A). A case in point is the programme involving the Sardar Sarovar Dam which would displace about 200000 people.
(B). Critics decry the fact that a major development institution appears to absorb more capital than it distributes to borrowers.
(C). For all its faults, critics however, concede that the bank remains a relatively efficient instrument for distribution of development aid money.
(D). One of the key complaints focuses on this non-profit bank’s recent ‘profitability’.
(E). Although the lives of millions of people around the globe have been improved by the bank’s activities, it is now under fire.
(F). The bank is also being blamed for large-scale involuntary resettlement  to make way for dams and other construction projects.

6). which of the following should be the FOURTH statement after rearrangement?
a)    F
b)    C
c)    E
d)    B
e)    A

7). which of the following should be the THIRD statement after rearrangement?
a)    B
b)    E
c)    A
d)    D
e)    F

8). which of the following should be the LAST  statement after rearrangement?
a)    E
b)    D
c)    A
d)    C
e)    F

9). which of the following should be the SECOND statement after rearrangement?
a)    C
b)    A
c)    D
d)    F
e)    B

10). which of the following should be the FIRST statement after rearrangement?
a)    D
b)    F
c)    C
d)    E
e)    B


 Answer:
1). d)   2). a)   3). a)   4). b)   5). d)   6). e)   7). e)   8). d)   9). e)   10). d)  

Explanation:

Directions (Q. 1-5):
ECFDAB


Directions (Q. 6-10):
EBFADC




 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">