26 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-32:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ Clerk / RRB Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.


Directions (Q. 1-10): In the following passage there are blanks, each if which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Organisation (1) is a very broad subject that appears frequently in recent management studies. Organisations have many (2) to improve whatever it is that they do. They can reflect on their operations, study their products, (3) to consumers , and encourage (4) parts of the organisation to share knowledge as well as the result of their (5) efforts. All firms have these opportunities, although few companies take full (6) of them. Good firms ever where (7) their processes and (8) in order to learn from past successes as well as (9). They measure and benchmark what they do. They try to get different parts of the organisation to (10) with one another.

1).
a)    Building
b)    Structure
c)    Conflict
d)    Learning
e)    System
2).
a)    opportunities
b)    Method
c)    Reasons
d)    System
e)    Incentives
3).
a)    Please
b)    Pay
c)    Listen
d)    Call
e)    Refer
4).
a)    All
b)    Some
c)    Many
d)    Significant
e)    Different
5).
a)    All
b)    Individualistic
c)    Hard
d)    Approved
e)    Separate
6).
a)    Recourse
b)    Advantage
c)    Stock
d)    Benefit
e)    Credit
7).
a)    Design
b)    Criticise
c)    Innovate
d)    Critique
e)    Protect
8).
a)    People
b)    Products
c)    Ideas
d)    Projects
e)    Finances
9).
a)    Gaps
b)    Set-ups
c)    Failures
d)    Breaks
e)    Limitations
10).
a)    Coorperate
b)    Grow
c)    Mingle
d)    Expand
e)    Develop


 Answer:
1). d)   2). a)   3). c)   4). e)   5). b)   6). b)   7). c)   8). b)   9). c)   10). a)  





 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">