28 Oct 2016

Practice English Questions for IBPS PO/RRB/Clerk 2016 with Explanation

Practice English Questions for IBPS PO/RRB/Clerk 2016 with Explanation
Practice English Questions for IBPS PO/RRB/Clerk 2016 Set-34:
Dear Readers, we have given here the English Practice Questions for upcoming IBPS PO/ RRB/ Clerk Exam 2016. Candidates can use this material for their preparations.


Directions: (1-10): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers a), b), c), d) and e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.

1). Our latest battle plan ______ some projects _____ at saving the Earth’s biological diversity.
a)    destroys, stirring
b)    covers, aimed
c)    finances, looking
d)    encompasses, looked
e)    excludes, arriving

2). Unless the authorities adopt the principle ______ the strategies cannot become _______.
a)    whole – heatedly, successful
b)    fully, defunct
c)    mechanically, obsolete
d)    legitimately, noteworthy
e)    forcefully, trivial

3). Trying to ____ a team without a good and simple _____ system is like trying to drive a car without a steering wheel.
a)    form, working
b)    lead, exploratory
c)    organize, empowering
d)    run, guidance
e)    achieve, developmental

4). ______ members of a group often _______ influence the outcome of a consensus forecast.
a)    permanent, exert
b)    majority, rightly
c)    vocal, legitimately
d)    minority, inadvertently
e)    dominant, unduly

5). Transforming ______ bureaucracies into dynamic, customer- driven organizations is ______ under any circumstances.
a)    ideal, essential
b)    lazy, undesirable
c)    inefficient, challenging
d)    civilized, ineffective
e)    lethargic, insurmountable

6). In that country, bureaucracy is _____ as a group of men and women that had arrogated to itself power _______ responsibility.
a)    perceived, without
b)    belived, within
c)    held, into
d)    known, into
e)    allowed, for

7). The employees of the factory owing _____ to the workers union, have _____ of an agitation fron next week in support of their demands.
a)    allegiance, warned
b)    respect, called
c)    shelter, started
d)    pressure, proposal
e)    assurance, sought

8). yesterday, around 400 huts were ______ in a major which _____ the slum area.
a)    burn, hit
b)    gutted, engulfed
c)    fired, took
d)    demolished, entered
e)    smouldered, enmeshed

9). The television boom might not _____ newspaper reader but magazines which are not leaders in their segment might______.
a)    link, close
b)    effect, prosper
c)    reduce, encourage
d)    attract, continue
e)    affect, suffer

10). The rules of the institute ______ that employees may undertake any outside ______ work without seeking written permission of the institute.
a)    conclude, devoted
b)    strengthen, assignment
c)    allow, important
d)    stipulate, remunerative
e)    direct, extra


Answers:

1).b)   2).a)  3).a)  4).e)  5).c)  6).a)  7).a)  8).b)  9).e)  10).d) 






 




For more Practice English Questions – Click Here


0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">