1 Oct 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-21:
Dear Readers, many of our followers has requested detailed explanation for the practice English questions, in order to fulfil their needs, we have decided to provide detailed explanation for the practice English questions. We hope it will help you lot.


Directions (Q. 1-10): In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

The government has done well to take bold decisions in (1) foreign direct investment (FDI) norms in a number of sectors. India, as the fastest-growing large economy, already is  a (2) for foreign capital. Self-imposed constraints have been (3) some capital out. With major reforms, some of these (4) have been removed.

India still needs to do some things to make foreign investors (5) to invest in India shed their inhibitions. One, make contract enforcement time-bound and effective; two, (6) the political culture of all tolerance/patronage of power theft, so that the (7) generation (8) can profitably produce power; and, three, extend the reduction in retail corruption (9) at the level of the central government to all levels of government across the country, so that no investor has to (10) about violating anti-bribery laws back home.

1).
a)    liberalising
b)    publishing
c)    allowing
d)    making
e)    attracting
2).
a)    warning
b)    detraction
c)    magnet
d)    delusion
e)    deterrent
3).
a)    protecting
b)    holding
c)    putting
d)    keeping
e)    making
4).
a)    constraints
b)    freedom
c)    liberty
d)    license
e)    facilities
5).
a)    wary
b)    decrying
c)    drawing
d)    confused
e)    inclined
6).
a)    accept
b)    remove
c)    rid
d)    release
e)    grab
7).
a)    calculated
b)    some
c)    all
d)    installed
e)    intact
8).
a)    burden
b)    capacity
c)    potential
d)    scope
e)    ability
9).
a)    accomplished
b)    acquired
c)    carried
d)    obtained
e)    achieved
10).
a)    worry
b)    talk
c)    prepare
d)    go
e)    consider

Answers:
1). a)  2). c)  3). d)  4). a)  5). e)  6). c)  7). d)  8). b)  9). e)  10). a) 





 

For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">