26 Nov 2016

All Slots Number Series asked in IBPS Clerk VI Prelims Exam 26th Nov 2016 - Memory Based

All Slots Number Series asked in IBPS Clerk VI Prelims Exam 26th Nov 2016- Memory Based 
Dear Readers, IBPS Clerk VI Prelims Exam 26th Nov 2016 has finished, here we have given Memory based All Slots Number Series questions. Candidates those who are all going to write the examination can check this pattern and make use it.

Number Series 


1). 9 11 16 26 ? 69
2). 3  4 10 33 136 ?
3). 21 24 32 45 63 ?
4). 6 3 3 6 24 ?
5). 7 10 16 28 ? 100
6). 7  9  14  24  ?  67
7).  9  13  21  37  ?  13
8).  24  31  43  60  82  ?
9). 4  5  12  39  160  ?
10). 8  4  4  8  32  ?
11).  11   17   29   53   ?   197
12).  11   13   18   28   ?   71
13).  5   6   14   45   184   ?
14). 14   7  7  14  56  ?
15). 13  20  34  62  ? 230
16). 6  7 16  51  208  ?
17). 26  34  47  65  88  ?
18).  13  15  20  30 ?  73
19).  4   2  2  4  16  ?
20).  28  31  39  52  70  ?
         
Solutions
1). diff off diff 3,5,7,9.. 
9+2=11
11+5=16
16+10=26
26+17=43
43+26=69
Answer: 43
2). 
3×1+1=4
4×2+2=10
10×3+3=33
33×4+4=136
136×5+5=685
Answer: 685
3). diff of diff 5. = 86
21+3=24
24+8=32
32+13=45
45+18=63
63+23=86
Answer: 86
4). 
6×.5=3
3×1=3
3×2=6
6×4=24
24×8=192
Answer: 192
5). 
7+3=10
10+6=16
16+12=28
28+24=52
52+48=100
Answer: 52
6). Diff of Diff – +3, +5 , +7, +9
7+2 = 9 
9+5=14
14+10=24
24+17= 41
41+26=67
Answer: 41
7). 
9+4=13
13+8=21
21+16=37
37+32=69
69+64 = 133
Answer: 41
8). 
24+7=31
31+12=43
43+17=60
60+22=82
82+27=109
Answer: 109
9).
4x1+1 = 5
5x2+2 =12
12x3+3 = 39
39 x4 +4 = 160
160x5 +5 = 805
Answer: 805
10). 
8x 0.5 = 4 
4x 1 = 4
4 x 2 = 8
8 x 4 = 32 
32 x 8 = 256
Answer: 256
11). 
11x2-5= 17
17x2-5 = 29
29x2-5 = 53 
53x2-5 = 101
101x2-5 =197
Answer:101
12). Difference of Difference 3,5,7,9
11+2=13
13+5=18
18+10=28
28+17=45
45+36=71
 Answer:45
13). 
5×1+1=6
6×2+2=14
14×3+3=45
45×4+4=184
184×5+5=925
Answer:925
14). 
14x 0.5 = 7 
7x 1 = 7
7 x 2 = 14
14 x 4 =56 
56x 8 = 448
Answer: 448
15). 
13+7x1=20
20+7x2=34
34+7x4=62
62+7x8=118
118+7x16=230
Answer: 230
16). 
6×1+1=7
7×2+2=16
16×3+3=51
51×4+4=208
208×5+5=1045
Answer: 1045
17). Difference of Difference 5, 5, 5, 5
26+8=34
34+13=47
47+18=65
65+23=88
88+28=116
 Answer:116
18). Difference of Difference 3, 5, 7, 9  
13+2=15
15+5=20
20+10=30
30+17=47
47+26=73
 Answer:47
19). 
4x 0.5 = 2 
2x 1 = 2
2 x 2 = 4
4 x 4 = 16 
16 x 8 = 128
Answer: 128
20). Difference of Difference 5, 5, 5, 5
28+3=31
31+8=39
39+13=52
52+18=70
70+23=93
 Answer:93








0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">