30 Nov 2016

IBPS Clerk/RRB 2016- Practice Reasoning Questions (Inequality) Answers Updated

IBPS Clerk 2016- Practice Reasoning Questions
IBPS Clerk/RRB/SO 2016- Practice Reasoning Questions (Inequality) Set-45:
Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions with explanation for Upcoming IBPS RRB/Clerk/SO Exams was given here with explanation, candidates those who are preparing for those exams can use this practice questions.

1). Statement: B > D < T ≥ V = M ≥ X > Z
Conclusions:
I. T > X
II. T = X
III. T ≥ Z
IV. M > T
a)    None follows
b)    Only III follows
c)    Only IV follows
d)    Only either I or II follows
e)    None of these

2). Statement: Q > H = U ≥ C = J < E
Conclusions:
I. Q > J
II. E > H
III. H ≥ J
IV. U > E
a)    Only I and III follow
b)    Only I and IV follow
c)    Only II and III follow
d)    Only II, III and IV follow
e)    None of these

3). Statement: W > H = I ≥ C = L < E
Conclusions:
I. E < W
II. I ≥ L
III. E > I
IV. W > L follows
a)    Only I and IV follow
b)    Only II and IV follow
c)    Only I and III follow
d)    Only I, II and IV follows
e)    None of these

4). Statement: P = R ≥ E < S = N ≥ T
Conclusions:
I. P > T
II. N > R
III. S > P
IV. T > R
a)    None follows
b)    Only III follows
c)    Only IV follows
d)    Only either III or IV follows
e)    None of these

5). Statements: A > F ≥ G, D < H = G
Conclusions:
I. A ≥ H
II. F ≥ D
III. D ≥ G
IV. A = D
a)    None follows
b)    Only I follows
c)    Only II follows
d)    Only III follows
e)    Only IV follows

6). Statements: C > B ≥ L, Q = E > P = C
Conclusions:
I. Q > B
II. L < E
III. Q > L
IV. P > L
a)    Only I, II and III follows
b)    Only II, III and IV follow
c)    Only I, III and IV follows
d)    All I, II, III and IV follows
e)    None of these

7). Statements: O ≤ U < L, P ≥ I < C = L
Conclusions:
I. U > I
II. C > O
III. L > I
IV. P > O
a)    Only I and II follows
b)    Only I, II and III follows
c)    Only II and III follows
d)    Only II, III and IV follows
e)    None of these

8). Statement: D ≤ H = J ≤ K ≥ P > R
Conclusions:
I. D = K
II. K > D
III. K > R
IV. J > R
a)    None follows
b)    Only III follows
c)    Only IV follows
d)    Only either I or II and III follows
e)    None of these

9). Statement: A ≥ R > S = Y < W < V
Conclusions:
I. A > Y
II. W > R
III. V > S
IV. Y ≤ A
a)    Only I and III follows
b)    Only I and IV follows
c)    Only II and III follows
d)    Only I, II and IV follows
e)    None of these

10). Statement: R ≥ U > F = E ≥ X > Z
Conclusions:
I. R > E
II. U > X
III. F > Z
IV. R > Z
a)    Only I, II and III follows
b)    Only II, III and IV follows
c)    Only I, III and IV follows
d)    All I, II, III and IV follows
e)    None of these


Answer:
1)d   2)a   3)b   4)a   5)a   6)d   7)c   8)d   9)a   10)d

Explanations:
1). B > D < T ≥ V = M ≥ X > Z
T > X
T = X
T ≥ Z
M > T
Either I or II follows.
Answer: d)

2). Q > H = U ≥ C = J < E
Q > J follows
E > H not follows
H ≥ J follows
U > E not follows
Answer: a)

3). W > H = I ≥ C = L < E
E < W not follows
I ≥ L follows
E > I not follows
W > L follows
Answer: b)

4). P = R ≥ E < S = N ≥ T
P > T
N > R
S > P
T > R
None follows
Answer: a)

5). A > F ≥ G, D < H = G
A ≥ H
F ≥ D
D ≥ G
A = D
None follows
Answer: a)

6). C > B ≥ L, Q = E > P = C
Q > B
L < E
Q > L
P > L
All follows
Answer: d)

7). O ≤ U < L, P ≥ I < C = L
U > I not follows
C > O follows
L > I follows
P > O not follows
Answer: c)

8). D ≤ H = J ≤ K ≥ P > R
D = K
K > D
K > R follows
J > R not follows
Either I or II and III follows
Answer: d)

9). A ≥ R > S = Y < W < V
A > Y follows
W > R not follows
V > S follows
Y ≤ A not follows
Answer: a)

10). R ≥ U > F = E ≥ X > Z
R > E
U > X
F > Z
R > Z
All follows

Answer: d)






More Practice Reasoning Questions for IBPS Clerk/RRB - Click Here ......

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">