29 Nov 2016

IBPS RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test - 103

IBPS RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test - 80
IBPS RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test-103:
Dear Readers, IBPS RRB/Clerk Exam 2016 was approaching, for that we have given the Section wise Full Test which consist of all the three sections such as, Aptitude, Reasoning, and English. This Section wise Full Test will be provided on daily basis kindly make use of it.

QUANTITATIVE APTITUDE
Directions (1 – 5): Refer to the following table carefully to answer the given questions:
Five different Chocolates sold in five different cities in one day. Given data denotes amount in Rupees.

1).
Find the difference between the number of Perk sold in Hyderabad & Mumbai ?Note: The price of Munch, Perk, Sinckers is Rs.5, The price of Diary Milk is Rs.10 and the price of Kinder Joy is Rs.25
a) 300
b) 250
c) 320
d) 280
e) None of these

2). Find the average no of Diary Milk sold in all the cities together ?
a) 437
b) 328
c) 512
d) 225
e) None of these

3). If the number kinder joy sold in Delhi is 4% less and in Chennai is 10% less than yesterday. Find the ratio of no of Kinder Joy sold yesterday in Delhi to Chennai ?
a) 136 : 162
b) 121 : 160
c) 163 : 126
d) 120 : 163
e) None of these

4). The total no of munch sold in Delhi, Mumbai, Hyderabad together is approximately what percentage of no of perk sold in Chennai and Kolkata together ?
a) 107%
b) 95%
c) 87%
d) 110%
e) None of these

5). Which city contributed the highest amount by selling chocolates in one day ?
a) Chennai
b) Kolkata
c) Hyderabad
d) Delhi
e) Mumbai

REASONING
Directions (Q. 6-10): Use the information given below to answer.
There is a five storey building including the ground floor (i.e. starting from 0 and up to 4, 4th being the top floor) and each floor has only one flat. All these flats have been occupied by the five Managers. Each manager likes a different colour. The colour are: pink, blue, white, black and yellow. The five managers Ram, Manoj, Deepak, Ashish and Rahul are employed in the different companies A, B, C, D and E but not necessarily in the same order. Mr. Ram works in company E and lives on the ground floor. The manager who lives on fourth (top) floor does not like Black or Yellow. Mr. Ashish works in company B and likes Black. The manager who works in company C and lives on second floor likes Pink. Mr. Rahul lives on third floor and likes white. Mr. Deepak works in company D

6). Who among the following does like yellow?
a) Manoj
b) Ashish
c) Ram
d) Can’t Say
e) None of these

7). Who lives on the second floor ?
 a) Ram
b) Rahul
c) Deepak
d) Manoj
e) None of these

8). On which floor Ashish live?
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth
e) Ground

9). Who among the following likes pink?
a) Ram
b) Manoj
c) Rahul
d) Ashish
e) Deepak

10). Who among the following likes Blue?
a) Ram
b) Manoj
c) Rahul
d) Ashish
e) Deepak

ENGLISH
Directions (11 – 15): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case
Petroleum, or crude oil, is one of the world's (11) natural resources. Plastics, synthetic fibres, and (12) chemicals are produced from petroleum. It is also used to make lubricants and waxes. (13) , its most important use is as a fuel for heating, for (14) electricity, and (15) for powering vehicles.

11).
a) as important
b) most important
c) so importantly
d) less importantly
e) too important
12).
a) much
b) a lot
c) plenty
d) many
e) less
13).
a) Therefore
b) However
c) Moreover
d) Hence
e) Rather
14).
a) generated
b) to generate
c) being generated
d) generate
e) generating
15).
a) decisively
b) exclusively
c) especially
d) favourably
e) notably

COMPUTER
16). The software tools that enable a user to interact with a computer for specific purposes are known as ________.
a) Hardware
b) Networked Software
c) Shareware
d) Applications
e) None of these

17). A ________ shares hardware, software, and data among authorized users.
a) network
b) protocol
c) hyperlink
d) transmitter
e) None of these

18). Computer programs are written in a high-level programming language; however, the human-readable version of a program is called ________.
a) cache
b) instruction set
c) source code
d) word size
e) None of these

19). In word processing, an efficient way to move the 3rd paragraph to place it after the 5th paragraph is ________.
a) copy and paste
b) copy, cut and paste
c) cut, copy and paste
d) cut and paste
e) None of these

20). Which of the following is not a function of the control unit?
a) Read instructions
b) Execute instructions
c) Interpret instructions
d) Direct operations
e) None of these

GENERAL AWARENESS
21). The scheduled commercial banks must have paid up capital & reserves not less than
a) Rs 5.00 Lakh
b) Rs 50.00 Lakh
c) Rs 10.00 Lakh
d) Rs 100.00 Lakh
e) Rs 500.00 Lakh

22). Now a bank can enter in the field of insurance sector. To enter in the field of insurance the minimum net worth of a bank should be
a) Rs 200 Crores
b) Rs 500 Crores
c) Rs 100 Crores
d) Rs 50 Crores
e) No such requirement

23). Which state government has launched the Rs 200-crore Yamuna riverfront project?
a) Bihar
b) Delhi
c) Himachal Pradesh
d) Uttar Pradesh
e) Uttarakhand

24). Who has been appointed as the new non-executive/ part-time Chairman of South Indian Bank?
a) Amitabha Guha
b) Kamil Bulke
c) Kummanam Rajasekharan
d) R.R. Keshavamurthy
e) Salim Gangadharan

25). Pushpa Kamal Dahal visited New Delhi recently,  is the new Prime Minister of
a) Nepal
b) Bangladesh
c) Israel
d) Nigeria
e) Australia

Answers:
1).d)   2).a)  3).c)  4).a)  5).b)  6).c)  7).d)  8).a)  9).b)  10).e)  11).b)   12).d)  13).b)  14).e)  15).c)  16).d)  17).a)  18).c)  19).d)  20).d)  21).a)   22).b)  23).b)  24).e)  25).a)

Solutions:
1). d) No of Perk sold in Mumbai = 3500/5 = 700
No of Perk sold in Hyderabad = 4900/5 = 980
Difference = 980-700 = 280

2). a) Total = 5250/10 +3150/10 + 3450/ 10 + 4250/10 +5750/ 10 = 525+315+345+425+575 = 2185
Average = 2185/5 = 437

3). c) Delhi : Chennai = 170*96/100:140*90/100 = 163 :126

4). a) Munch = 3250+4950+3250 = 11450/5 = 2290
Perk = 4500+6250 = 10750/5 = 2150
Required % = 2290*100/2150 = 106.5 = 107%

5). b)


(6 – 10):

6). c)
7). d)
8). a)
9). b)

10). e)





 

For More IBPS RRB/Clerk 2016 Sectional Test-Click Here       

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">