8 Nov 2016

IBPS RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test - 91

IBPS RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test - 80
IBPS RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test-91:
Dear Readers, IBPS RRB/Clerk Exam 2016 was approaching, for that we have given the Section wise Full Test which consist of all the three sections such as, Aptitude, Reasoning, and English. This Section wise Full Test will be provided on daily basis kindly make use of it.


QUANTITATIVE APTITUDE
Directions (Q. 1-5): Study the following pie-charts and table to answer these questions.



1). What is the difference between the Masters male student and Graduate male student from Course ‘P’?
a) 24000
b) 14000
c) 28000
d) 36000
e) None of these

2). What is the ratio of the Masters female student of Course ‘T’ to Graduate female student of Course ‘S’?
a) 7 : 5
b) 5 : 7
c) 16 : 15
d) 15 : 16
e) None of these

3). The Masters female student of Course ‘R’ is what per cent of the Graduate female student of that Course?
a) 40
b) 62.5
c) 50
d) 52.5
e) None of these

4). The Graduate male student of Course ‘R’ is what per cent of the Graduate male student of course ‘S’?
a) 180%
b) 120%
c) 110%
d) 190%
e) None of these

5). What is the ratio of the Masters male student of Course ‘T’ to the Graduate female student of that Course?
a) 28 : 35
b) 35 : 28
c) 32 : 45
d) 45 : 32
e) None of these
REASONING
6). Statements: Some light are sound. All sounds are air. No air is dust.
Conclusions:
I. All dust being light is a possibility.
II. All light being air is a possibility.
III. All sound being light is a possibility
a) Only Conclusion I does not follow
b) Only Conclusion II does not follow
c) Only Conclusion III does not follow
d) Both conclusions I and II does not follow
e) None of these

7). Statements: Some P are Q. Some Q are R. All R are S. Some S are T.
Conclusions:
I.Some P are not R.
II.Some S are R.
III.Some P are S.
IV.At least some R are T.
a) Only II and III follow
b) All follow
c) Only II follow
d) None follows
e) None of these

8). Statement: Some grapes are fruits. No fruits is a apples. All apples are mangoes.
Conclusions:
I.Some fruits are definitely not mangoes.
II.Some apples are not grapes.
III.Some grapess being not mangoes is a possibility.
a) Only conclusion I does not follow
b) Only conclusion II does not follow
c) Only conclusion III does not follow
d) Both conclusions I and III doesnot follow
e) Only conclusion III follow

9). Statements:
No student is teacher. No teacher is HM.No HM is Professional.
Conclusions:
I.Some students are professionals.
II.Some teachers being professionals is a possibility.
a) If only conclusion I follow
b) If only conclusion II follow
c) if either conclusion I or conclusion II follow
d) if neither conclusion I nor conclusion II follow
e) if both conclusions I and II follow

10). Statements:
All water are juice. All juices are liquids.No liquids is a milk.No milk is a curd.
Conclusions:
I.All water are liquids.
II.At least some juices are curd.
III.No liquid is a curd.
IV.No Juice is a milk.
a) All follow
b) Only I, II and IV follow
c) Only I and IV follow
d) None follow
e) None of these
ENGLISH
Directions (11-15): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fit the meaning of the sentence as a whole.

11).Christianity’s demographic defeat in India is because for the first time it _________ a culture that didn’t need to ________ other faiths.
a)    Turned up, harass
b)    Met, assist
c)    Confronted, please
d)    Bore, neglect
e)    Encountered, persecute

12).We believes it_____________ that more researches consider ___________ on smart phones as a new kind of thinking.
a)    Critical, doubt
b)    Indispensable, hope
c)    Requisite, depending
d)    Imperative, reliance
e)    Clamorous, faith

13).Following the notorious Niira Radia tapes that irreparably ___________corporate India’s image, the petroleum ministry break – in- shames it even________.
a)    Gouged, if
b)    Dented, further
c)    Pit, more
d)    Notched, then
e)    Scratched, fresh

14).To give the defence sector the desired______________ currently the focus seems to be one____________ of technology and joint manufacture.
a)      assault, entrance
b)      thrust, institution
c)      push, induction
d)      drive, inauguration
e)      energy, initiation

15).I can __________ my daily protein needs______________ chicken peals alone.
a)    Meet, through
b)    Take, in
c)    Eat, with
d)    Require, from
e)    Have, by

GENERAL AWARENESS
16). World Kindness Day Day is celebrated on_______
a)     August 13
b)     October 13
c)     November 13
d)     December 13
e)     None of these

17). “Althing” is the parliamentary name of which country________
a)     Germany
b)     Iceland
c)     England (UK)
d)     Switzerland
e)     None of these

18). Headquarter of Indian Overseas Bank is located in which city________
a)     Hyderabad
b)     Chennai
c)     Kolkata
d)     Mumbai
e)     None of these

19). Kanchendzonga is the highest peak in India located at
a)     Jammu and Kashmir
b)     Sikkim
c)     Himachal Pradesh
d)     Uttarakhand
e)     None of the above

20). Sandakphu is the highest peak of _________, India.
a)    Manipur
b)    Kerala
c)    Tamil Nadu
d)    West Bengal
e)    None of the above

COMPUTER
21). Android Operating system is an example of which kind of Source Model?
a)    Vertical Market Software
b)    Open Source
c)    Horizontal Market Software
d)    Shareware
e)    None of these

22). You can use the tab key to___________.
a)    Move a cursor across the screen
b)    Indent a paragraph
c)    Move the cursor down the screen
d)    Only ((1) and (2)
e)    None of these

23). Which process checks to ensure the components of the computer and operating are connected properly?
a)    Booting
b)    Processing
c)    Saving
d)    Editing
e)    None of these

24). What is the correct association between a hardware component and a computer function?
a)    Monitor > input
b)    Mouse > input
c)    CPU > storage
d)    Hard disk > processing
e)    None of these

25). The sharing of a medium and its path by 2 or more devices is called ________.
a)    Modulation
b)    Encoding
c)    Line discipline
d)    Multiplexing
e)    None of these

Answers:
1)b   2)d   3)c   4)e   5)e    6)e   7)c   8)e   9)b   10)c   11)e   12)d   13)b   14)c   15)a  16)c   17)b   18)b   19)b   20)d  21)b   22)b   23)a   24)b   25)d

Solutions:
1). b)

2). d)

3). c)


4). e)

5). e)


6). e)

Some +all =some => some+no => some not =>I follow
Some+all => some => possibility exist => II follow
Coversion of I => III => III follow

7). c)

Some + Some => No conclusion=>I does not follow.
All R are S => Some S are R=> II follows
Some + All = Some = Some = Some+some = No conclusion => III does not follow.
All + Some = No conclusion =>  IV does not follow.

8). e)

All+no =no => I not follow
some +no => some not =>but reverses=>  ii not  follow
Possibility exist => iii follow

9). b)

No +No = No conclusion.
No=> possibility exist

10). c)

All+all = all => I follow
All+no = no =>  IV follows.

No+No=No conclusion=>II and III do not follow.







 

For More IBPS PO 2016 Sectional Test-Click Here      

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">