18 Nov 2016

IBPS RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test - 98

IBPS RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test - 80
IBPS PO/RRB/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test-98:
Dear Readers, IBPS RRB/Clerk Exam 2016 was approaching, for that we have given the Section wise Full Test which consist of all the three sections such as, Aptitude, Reasoning, and English. This Section wise Full Test will be provided on daily basis kindly make use of it.



QUANTITATIVE APTITUDE
Directions-(1-5): What will come in place of question-mark (?) in the following questions?
1). 𝟑/𝟏𝟗 of 30% of 3420 = (?)2 x 2
a)   (81)2
b)   7
c)   9
d)   81
e)   49
2). 1898 ÷ 73 × 72 = (?)2 × 13
a)   256
b)   256
c)   12
d)   144
e)   -16
3). √ (𝟕𝟐 × ðŸðŸ’ × ðŸ − (𝟏𝟏)𝟑 + 𝟑) =?
a)   42
b)   1024
c)   1764
d)   (1024)2
e)   32
4). (0.81)2 ÷ (0.729)3 × (0.9)2 = (0.9)? - 3
a)   6
b)   2
c)   4
d)   0
e)   None of these
5). 65% of√𝟑𝟏𝟑𝟔 × 5 =? ÷ 154
a)   56
b)   28
c)   35
d)   32
e)   None of these

Directions (Q.6-10) : Study the following information to answer the given questions:

In a group of 5, Amir, Dhanya, Renu, Suganth, Vimal each person has an exclusive and different preference (has/like) for a pen, a watch and a car. Pen preferences are Parker, Lamy, Pointer, Lexi and Cello. Car preferences are Innova, Baleno, Alto, Scorpio and Ciaz. Watch preferences are Timex, Titan, Fastrack, Samay and Citizen.
Suganth has Scorpio and Parker but does not prefer among watches-Titan or Fastrack. The one who has Baleno, likes Fastrack. Dhanya  has preference for Ciaz, Cello and Citizen. Amir has preference for Lamy and Timex. Renu prefers Innova and Lexi. Vimal’s preference for a watch is not Titan.

6).Which watch is Suganth’s preference?
a)    Titan
b)    Fastrack
c)    Samay
d)    Cannot be determined
e)    None of these

7).Which pen is Vimal’s preference?
a)    Lamy
b)    Pointer
c)    Lexi
d)    Cannot be determined
e)    None of these

8).Which watch is Vimal’s preference?
a)    Samay
b)    Fastrack
c)    Timex
d)    Cannot be determined
e)    None of these

9).Who’s preference is Baleno?
a)    Vimal
b)    Amir
c)    Renu
d)    Cannot be determined
e)    None of these

10).Which watch is Renu’s preference?
a)    Samay
b)    Fastrack
c)    Titan
d)    Cannot be determined
e)    None of these

ENGLISH
Directions(11-15): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error if any, will on one part of the sentence. The number of that part is answer. If there is no error, mark e) i.e. No error. (Ignore errors of punctuation, if any).
11). In what was perceived as a counter to critics a) / who had attacked him for keeping interest rates high for long,  b) / RBI Governor said the Indian central bank was wise to disregard advice c) / in the past to cut more deeply. d) / No error e)

12). In a sweeping overhaul of foreign investment norms a) / across nine key sectors, the government eased FDI norms b) / for defence, aviation and food processing sector and does away with c) / the need for prior government approval. d) / No error e)

13). The government is about to unveil a new bill a) / that aims to check human trafficking by unifying b) / several existing  laws, meting out tougher c) / punishment for repeated offenders. d) / No error e)

14). Tata Motors is in talks with a local manufacturer in Tehran a) / to set up a joint venture to assemble its petrol cars b) / in Iran as it looks to tap the fast-growing market c) / that has just emerged from sanctions. d) / No error e)

15). An inflation ceiling poses risks a) / in the event of an economic contraction b) / like the one we had in 2008-09, c) / when inflation would have fallen. d) / No error e)

GENERAL AWARNESS
16). The National Fair on comprehensive Indian Medicine system (AROGYA) was held in?
a)  New Delhi
b)  Bengaluru
c)   Mumbai
d)  Jaipur
e)  None of the above 

17). Which of the following state will be the  host Vintage Bike and Car Festival in Oct?
a)  Tamil Nadu
b)  Maharashtra
c)   Goa
d)  Kerala
e)  Andra Pradesh 

18). Extradition Treaty between India and _____. 
a)  Afghanistan
b)  Switzerland
c)   Kenya
d)  South Africa 
e)  None of these  

19). India sign the MoU of Technical Arrangement between which of the following country?
a)  Afghanistan
b)  Switzerland
c)   Kenya
d)  South Africa 
e)  None of these  

20). MoU between India and ______________on cooperation in the field of National Housing Policy
a)  Afghanistan
b)  Switzerland
c)   Kenya
d)  South Africa 
e)  None of these 

Computer
21). _______ is the key to close a selected drop – down list; cancel a command and close a dialog box.
a)    TAB
b)    SHIFT
c)    ESC
d)    F10
e)    None of these

22).
 Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
a)    gathering data
b)    processing data into information
c)    analyzing the data or information
d)    storing the data or information
e)    none of these

23).
 The CPU and memory are located on the :
a)    expansion board
b)    motherboard
c)    storage device
d)    output device
e)    display board

24).
 A ______ is an additional set of commands that the computer displays after you make a selection from the main menu
a)    dialog box
b)    submenu
c)    menu selection
d)    all of the above
e)    none of these

25).
 A letter, memo, proposal or other file that is created using Microsoft Word is called as?
a)    Master
b)    Slide
c)    Document
d)    Worksheet
e)    None of these

Answers:
1).c)  2).c)  3).e)  4).d)  5).b)  6).c)  7).b)  8).b) 9).a) 10).c) 11). c)  12). c)   13). d)   14). b)   15). d)   16).b)  17).c)  18).a) 19).b) 20).c) 21).c)  22).c)  23).b) 24).a) 25).c) 

Solutions:
Directions (Q. 6-10):
Person
Pen
Watch
Car
Suganth
Parker
Samay
Scorpio
Dhanya
Cello
Citizen
Ciaz
Amir
Lamy
Timex
Alto
Renu
Lexi
Titan
Innova
Vimal
pointer
Fastrack
Baleno
6). Suganth likes Samay.
Answer: c)
7). Vimal Prefers pointer.
Answer: b)
8). Vimal prefers Fastrack watch
Answer: b)
9). Vimal prefer Baleno
Answer: a)
10). Renu prefers Titan
Answer: c)
Directions(11-15):
11). c) Replace ‘was’ with ‘had been’
12). c) Replace ‘does’ with ‘did’
13). d) Replace ‘repeated’ with ‘repeat’
14). b) Replace ‘to assemble’ with ‘for assembling’
15). d) Replace ‘would have fallen’ with ‘fell’






 

For More IBPS RRB/Clerk 2016 Sectional Test-Click Here      

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">