3 Nov 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-57:
Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1).  ICICI stands for:
a)    Indian Credit and Investment Corporation of India
b)    Investment Corporation In Credit
c)    Industrial Credit Investment Corporation of India
d)    All of the above
e)    None of These


2).  The process of the total valuation of the financial capital assets of a country is technically known as?
a)    Market Capitalization
b)    Gross Domestic Product
c)    Net wealth of the country
d)    Gross Domestic Resources
e)    None of these


3). CICs are permitted to invest Liquid Fund Schemes (Mutual Funds) with maturity of less than ____ days.
a)    51
b)    71
c)    61
d)    91
e)    81


4). ICICI was formed in ______:
a)    1955
b)    1956
c)    1957
d)    1989
e)    None of These


5).  Which of the following is NOT the part of the organized sector in Indian Money Market?
a)    Mutual Funds
b)    Non-Banking Financial Companies
c)    Unit Trust of India
d)    Chit funds
e)    None of these


6). Systematically Important Core Investment Company(CIC-ND-SI)/ CICs can not accept ________.
a)    Public Fund
b)    Deposit
c)    Public Deposit
d)    Both (B) and (C)
e)    None of these


7). CEO of ICICI bank is:
a)    Arundhati Bhattacharya
b)    Chanda Kochhar
c)    Indira Nuyi
d)    Arun Jaitley
e)    None of These


8).  The term “hyper-employment” means?
a)    a situation where machines are used to intensify utilisation of labour
b)    a situation where plant is used without any rest
c)    a situation where the demand for labour far exceeds its supply
d)    a situation where machines are substituted for labour
e)    None of these


9). Infrastructure Finance Company(IFC) has a minimum Net Owned Funds of _______
a)    100 Crore
b)    150 Crore
c)    250 Crore
d)    300 Crore
e)    350 Crore


10). ICICI bank launched internet banking operations in
a)    1998
b)    1999
c)    2000
d)    2002

e)    None of These


Answer:
1).a)  2).a)  3).d)  4).a)  5).d)  6).c)  7).b)  8).c)  9).d)  10).a)

For Useful Financial Awareness Material - Click Here 


 

For More Banking Awareness Questions- Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">