19 Nov 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-67:
Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). ______is a short term and unsecured promissory notes issued by corporations with very high credit standings:
a)   Commercial Paper
b)   Cheque
c)   Corporate Bond
d)   None of The Above
e)   DD


2). CBS stands for:
a)   Code Banking Solutions
b)   Core Banking Solutions
c)   Central Banking Solutions
d)   None of The Above
e)   Core Bank System


3). Slogan of Corporation Bank is:
a)   Working for a better tomorrow
b)   Trusted Family Bank
c)   Prosperity For All
d)   None of The Above
e)   Property for all


4). White Label ATM means:
a)   The ATM that does not have any bank logo.
b)   The ATM carries logo of RBI
c)   Both of Above
d)   None of These
e)   ATM Carries fund


5). Which among the following is correct about the “White Label ATM”:
a)   Any non bank entity with a minimum net worth of Rs. 100 crore can apply for white label ATMs. (Not Just NBFCs, any non bank entity can apply)
b)   White Label ATM does not carry any bank’s logo.
c)   RBI has given license/permission to non – bank entities to open White Label ATMs.
d)   Sponsor Bank provides the cash.
e)   All of the Above


6). The first company to get RBI’s permission to open White Label ATMs is:
a)   Tata Communications Payment Solutions Limited (TCPSL)
b)   Muthoot Finance
c)   Prizm Payments
d)   AGS
e)   None of These


7). TCPSL started their White Label ATMs chain under brand name______:
a)   Easecash
b)   Indicash
c)   T – Cash
d)   None of These
e)   E -Cash


8). Which among the following is correct about Brown Label ATMs:
a)   These ATMs are owned and maintained by service provider.
b)   Bank whose Brand name is used on ATM takes care of cash management and network connectivity.
c)   Both of Above
d)   None of These
e)   ATM Carries fund


9). Which among the following definitions are correct:
a)   Online ATMS – These ATMs are connected to the bank’s database at all times and provide real time transactions online. The withdrawal limits and account balances are constantly monitored by the bank.
b)   Offline ATMs – These ATMs are not connected to bank’s database hence they have a pre-defined withdrawal limit fixed and you can withdraw that amount irrespective of the balance in your account.
c)   Both of the Above
d)   Onsite ATM – The ATMs installed within a branch premises
e)   None of These


10). Which among the following definitions of ATMs are incorrect:
a)   Onsite ATM – The ATMs installed within a branch premises.
b)   Stand Alone ATM – The ATMs are not connected with any ATM network hence their transactions are restricted to the ATM’s branch and link branches only.
c)   Both of Above
d)   Online ATMS
e)   None of These


Answers:
1). a)  2). b)  3). c)  4). a) 5). e)  6). a) 7). b)  8). c)  9). c)  10). e)



For Useful Financial Awareness Material - Click Here 


 

For More Banking Awareness Questions- Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">