2 Nov 2016

Important CA Weekly Revision Tit-Bits (Oct 4th Week) for IBPS PO/RRB 2016 – Download in PDF

Important CA Weekly Revision Tit-Bits (Oct 4th Week) for IBPS PO/RRB 2016 – Download in PDF:
Dear Readers, IBPS PO 2016 examination is approaching shortly, for that we have given the important Current Affairs Weekly Revision Tit-Bits. Candidates those who are preparing for the exam can make use of it.



1). Name the Mercedes driver who has won the 2016 United States Grand Prix?
Answer: Lewis Hamilton

2). Which country recently passed a law banning the sale, import and production of alcohol?
Answer: Saudi Arabia

3). Which telecommunications company recently agreed to buy Time Warner Inc for 85.4 billion US dollars?
Answer: AT&T Inc

4). India in October 2016 re-launched the scientific and technological cooperation with which country?
Answer: Italy

5). Which personality was selected for the YashBharti Awards 2016?
Answer: PiyushChawla

6). Which State organises the YashBharti Awards that are conferred for excellence in literature, fine arts, folk and classical music and sports?
Answer: Maharashtra

7). Who won the 2016 European Golden Boy Award?
Answer: Renato Sanches

8). Prime Minister NarendraModi has inaugurated first National Tribal Carnival in which city of India?
Answer: New Delhi

9). What is the India’s rank in female literacy as per International Commission on Financing Global Education Opportunity?
Answer: 38th

10). Which radio station in October 2016 started a new programme named #Sandesh2Soldiers?
Answer: All India Radio

11). Which company launched its first cybersecurity engagement center in India?
Answer: Microsoft

12). Who has been appointed as Head of SoftBank Vision Fund?
Answer: Rajeev Mishra

13). What is India's rank in the World Bank’s ease of doing the business index for 2017?
Answer: 130th

14). Name the country that topped the list of global country rankings of business efficiency in World Bank's Doing Business Index for 2017?
Answer: New Zealand

15). “Mitra Shakti 2016” the joint military exercise has been started between India and which country?
Answer: Sri Lanka

16). Who won the 2016 Man Booker Prize for his racial satire, ‘The Sellout’?
Answer: Paul Beatty (US)

17). What is India's rank on the World Economic Forum’s (WEF) Global Gender Gap Report 2016?
Answer: 87th

18). Name the state whose High court ordered a complete ban on the sale of whitener in the state?
Answer: Uttarakhand

19). Who was appointed as the chairperson of Jammu and Kashmir Human Rights Commission?
Answer: Bilal Nazki

20). Which State is going to observe 2017 as the “GaribKalyanVarsh”?
Answer: Haryana

21). Who has been elected as GSMA's (Global System Mobile Association) Chairman for a two-year period from January 2017?
Answer: Sunil Mittal

22). Who has been appointed as the chief of Enforcement Directorate(ED)?
Answer: Karnal Singh

23). The Union Agricultural Government recently constituted a High-Level Committee to monitor bird flu situation). Who will head this High-Level Committee?
Answer: Munialappa

24). Recently, India signed three agreements in the areas of double taxation avoidance (DTA), sports and food security with which country?
Answer: New Zealand

25). Who has been appointed as the next High Commissioner of India to Australia?
Answer: Ajay M. Gondane

26). Recently, India signed an agreement on the transfer of sentenced persons with which country?
Answer: Estonia

27). Who has been honoured with the 2016 Sakharov Prize for Freedom of Thought?
Answer: Nadia Murad and LamiyaAjiBasha

28). Name the city that hosted India's first Astrobiology Conference - Life in Space?
Answer: Mumbai

29). Name the country that introduced temporary ban on catching Hilsa Fish?
Answer: Bangladesh

30). Who was appointed as the President and CEO of Ericsson recently?
Answer: BorjeEkholm

31). Name the Indian National Award winning documentary that won the first prize in the Documentary Film category at the sixth CAM International Film Festival in Cairo, Egypt?
Answer: Daughters of Mother India

32). Which State Govt. has announced a three-tier air treatment system to deal with rising air pollution in the city ahead of Diwali?
Answer: Delhi

33). Microsoft has launched its first full-scale Cybersecurity Engagement Center (CSEC) in which city of India?
Answer: Delhi

34). India has won its first-ever medal in an international roller skating racing event at the ongoing Asian Championships in _______.
Answer: Lishui,China

35). Name the Goa’s First Woman Chief Minister who passed away recently?
Answer: ShashikalaKakodkar




 




0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">