20 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016 Set-4:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). Who programmed the first computer game 'Spacewarr in 1962
a)   Steve Russell
b)   Konard Zuse
c)   Alan Emtage
d)   Tim Berners-Lee
e)   None of these


2). Who is known as the father of supercomputing
a)   David J. Brown
b)   Gene Amdahl
c)   Adam Dunkels
d)   Seymour Roger Cray
e)   None of these


3). Who created the C programming Language
a)   Ken Thompson
b)   Dennis Ritchie
c)   Robin Milner
d)   Frieder Nake
e)   None of these


4). When NASSCOM (National Association of Software and Services Companies) was eastablished
a)   1988
b)   1997
c)   1993
d)   1882
e)   1889


5). Who is known as the father of Internet
a)   Alan Perlis
b)   Jean E. Sammet
c)   Vint Cerf
d)   Steve Lawrence
e)   None of these


6). Which one is the first high level programming language
a)   C
b)   COBOL
c)   FORTRAN
d)   C++
e)   None of these


7). Which one is the first word processor application
a)   MS Word
b)   Apple i Work
c)   Sun StarOffice
d)   WordStar
e)   None of these


8). Which one is the current fastest Supercomputer in India
a)   PARAM Padma
b)   SAGA-220
c)   PARAM YUVA II
d)   EKA
e)   None of these


9). India's first Super Computer PARAM 8000 was installed in
a)   1988
b)   1991
c)   1995
d)   1982
e)   None of these


10). Who developed Java Programming Language
a)   James Gosling
b)   Douglas Engelbart
c)   Edmund M. Clarke
d)   James D. Foley
e)   None of these


Answer:
1). a)  2).d)  3). b)  4).a)  5). c)  6).c)  7). d)  8).c)  9). b)  10).a)






 

For More Computer  Questions- Click Here



0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">