28 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-10:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1).  Which of the following is a programming language?
a)    HTTP
b)    HTML
c)    HPML
d)    FTP
e)    None of these


2).  What is the meaning of OSI, in terms of computers ?
a)    Open Software Intrerelation
b)    Open System Intrerelation
c)    Open Software Interconnection
d)    Open System Interconnection
e)    None of these


3).  What is the keyboard short key to open old work book?
a)    Ctrl + O    
b)    Ctrl + F
c)    Ctrl + M   
d)    Ctrl + N
e)    None of these


4). Which one is a ‘text editor’ for Microsoft Windows
a)    MS Word
b)    MS Excel
c)    WordPad
d)    Notepad
e)    None of these


5).  Which type of storage device is a BIOS ?
a)    Primary
b)    Secondary
c)    Tertiary
d)    Not a storage device
e)    None of these


6). Which is the shortcut key to invoke spell checker in MS Access? 
a)    F4
b)    F5
c)    F7
d)    F3
e)    None of these


7).  Applications communicate with kernel by using
a)    Unit cells
b)    Shell Script
c)    System Calls
d)    Shell
e)    C Programs


8).  In which of the following office applications can you not name a file at the same time you create it
a)    access
b)    powerpoint
c)    paint
d)    word
e)    excel


9).  Personal computers can be connected together to form a
a)    server
b)    supercomputer
c)    network
d)    enterprise
e)    none of these


10). What is the extension type of the excel 2007 files
a)    .xls
b)    .xlsx
c)    .xsl
d)    All of the above
e)    None of these


Answers:
1).c)  2).d)  3).a)  4).d)  5).a)  6).c)  7).c)  8).c)  9).c)  10).b) 






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">