22 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-6:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). What menu is selected to print?
a)   Edit
b)   Special
c)   File
d)   Tools
e)   None of these


2). The name a user assigns to a document is called a(n) _______ 
a)   File name
b)   Program
c)   Record
d)   Data
e)   None of these


3). A _____  is an electronic: device that process data, converting it into information
a)   Processor
b)   Computer
c)   Case
d)   Stylus
e)   None of these


4).   __________ are words that a programming language has set aside for its own use
a)   Control words
b)   Reserved words
c)   Reserved keys
d)   Control structures
e)   None of these


5). What are the two types of output devices?
a)   Monitor and printer
b)   Storage-disks (floppy, CD)
c)   Keyboard and mouse
d)   Windows 2000, Windows NT
e)   None of these


6). To access properties of an object, the mouse technique to use is ______ 
a)   Dragging
b)   Dropping
c)   Right-clicking
d)   Shift-clicking
e)   None of these


7). A (n) ______  is a program that makes the computer easier to use
a)   Operating system
b)   Application
c)   Utility
d)   Network
e)   None of these


8). Connections to the internet using a phone line and a modem are called ______ connections
a)   Digital
b)   Dial-up
c)   Broadband
d)   Dish
e)   None of these


9). To access a mainframe or supercomputer, users often use a ______  
a)   Terminal
b)   Node .
c)   Desktop
d)   Handheld
e)   None of these


10). A flaw in a program that causes it to produce incorrect or inappropriate results is called a  
a)   Bug
b)   Byte
c)   Attribute
d)   Unit problem
e)   None of these


Answers:
1).c)  2).a)  3).a)  4).c)  5).a)  6).c)  7).a)  8).b)  9).c)  10).a) 






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">