17 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1).________is a set of keywords, symbols, and system of rules for constructing statements by which humans can communicate the instructions to be executed by a computer
a)   A computer program
b)   A programming language
c)   An assemble
d)   Syntax
e)   None of these


2). A printer is this kind of device ________.
a)   Input
b)   Word processing
c)   Processing
d)   Output
e)   None of these


3). This can be another word for program ________       
a)   Software
b)   Disk
c)   Floppy
d)   Hardware
e)   None of these


4). The name of the computer's brain is _______.
a)   Monitor
b)   Hardware
c)   CPU
d)   Byte       
e)   None of these


5). A(n) _________  is a device that electronically process data, converting it to information.
a)   Algorithm
b)   Computer
c)   Software
d)   Program
e)   None of these


6). Which of the following are computers that can be carried around easily?
a)   Minicomputers
b)   Supercomputers
c)   PCs
d)   Laptops
e)   None of these


7). The secret code that restricts entry to some programs       _______.
a)   Password
b)   Passport
c)   Entry-code
d)   Access-code
e)   None of these


8). The basic goal of computer process is to convert data into _______.  
a)   Files      
b)   Tables
c)   Information
d)   Graphs
e)   None of these


9). Where is the disk put in a computer?
a)   In the modem
b)   In the hard drive
c)   Into the CPU
d)   In the disk drive
e)   None of these


10). A hard copy of a document is ________.
a)   Printed on the printer
b)   Stored on a floppy
c)   Stored on a CD
d)   Stored in the hard disk
e)   None of these


Answers:
1).a)  2).d)  3).a)  4).c)  5).b)  6).d)  7).a)  8).c)  9).d)  10).a)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">