18 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016 Set-1:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). Each field in a database is identified by a ________
a)   Key name
b)   Field name
c)   Field type
d)   Field code
e)   None of these


2). Restarting a computer that is already on is referred to as  
a)   Shutdown
b)   Cold booting
c)   Warm booting
d)   Logging off
e)   None of these


3). E-mail (electronic mail) is      
a)   An Internet standard that allows users to upload and download files
b)   A real-time typed conversation that takes place on a computer
c)   An online area in which users conduct written discussions about a particular subject
d)   The transmission of messages and files via a computer network
e)   None of these


4). The person who writes and tests computer program is called a   
a)   Programmer    
b)   Computer scientist
c)   Software engineer
d)   Project developer
e)   None of these


5). The information you put into the computer is called   
a)   Facts
b)   Data
c)   Files
d)   Directory
e)   None of these


6). The output devices make it possible to
a)   View or print data
b)   Store data
c)   Scan data
d)   Input date
e)   None of these


7). A chat is      
a)   An Internet standard that allows users to upload and download files'
b)   A typed conversation that takes place on a computer
c)   An online area in which users conduct written discussions about a particular subject
d)   The transmission of messages and files via a computer network
e)   None of these


8). Hardware includes
a)   All devices used to input data into a computer
b)   Sets of instructions that a computer runs or executes
c)   The computer and all the devices connected to it that are used to input and output data
d)   All devices involved in processing information including the central processing unit, memory, and storage
e)   None of these


9). The most common method of entering text and numerical data into a computer system is through the use of a
a)   Keyboard
b)   Scanner
c)   Printer
d)   Plotter
e)   None of these


10). Which of the following groups consist of only input devices?
a)   Mouse, keyboard, monitor
b)   Mouse, keyboard, printer
c)   Mouse, keyboard, plotter
d)   Mouse, keyboard, scanner
e)   None of these


Answers:
1).b)  2).c)  3).d)  4).c)  5).b)  6).a)  7).b)  8).c)  9).a)  10).d)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">