29 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-11:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). A __________ is a group of independent computers attached to one another through communication media.
a)    Internet    
b)    E-mail
c)    Network  
d)    All the above
e)    None of these


2). The term ‘operating system’ refers to–
a)    a set of programs which controls computer working
b)    the way a computer operator works
c)    conversion of high level language into machine language
d)    the way a floppy disk drive operates
e)    None of these


3). ICMP, RIP and BGP protocols are applicable in ______ layer
a)    Network
b)    Application
c)    Presentation
d)    Session
e)    Transport


4). _____ contains location of file on the disk.
a)    Boot sector
b)    File allocation table
c)    Data area
d)    Root folder
e)    Memory unit


5). What is the ultimate purpose of Defragmentation ?
a)    Make the PC faster
b)    Create more free space
c)    Delete temporary files
d)    Reduce power consumption
e)    None of these


6). Decryption and encryption of data are the responsibility of _________ layer.
a)    Physical
b)    Network
c)    Session
d)    Presentation
e)    Transport


7). Mosaic is a
a)    Program language        
b)    Operating system
c)    Web browser      
d)    None
e)    Both a) and d)


8). Which of the following language support garbage collection–
a)    java
b)    C++
c)    C
d)    small talk
e)    None of these


9). Which of the following is an example of non volatile memory?
a)    VLSI        
b)    ROM
c)    RAM        
d)    LSI
e)    None of these


10). A device that converts digital signals to analog signals is ?
a)    A modem
b)    A packet
c)    A block    
d)    Both (A) and (B)
e)    None of these


Answers:
1).c)   2).a)  3).a)  4).b)  5).b)  6).d)  7).c)  8).a)  9).b)  10).a) 





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">