30 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-12:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). The most common type of storage devices are ………….
a)    persistent               
b)    optical
c)    magnetic                
d)    flash
e)    None of these


2).  Which of the following computer types is most powerful?
a)    Professional workstation
b)    Internet appliance
c)    Desktop computer
d)    Network computer
e)    None of these


3). The free, open-source operating system that is becoming popular is:
a)    Mac OS X
b)    Microsoft Windows XP
c)    UNIX
d)    Linux
e)    None of these


4). A modem is necessary if you want to-
a)    Add a scanner to your computer system
b)    Have voice mail added to your regular telephone service
c)    Connect to other computers or to the Internet using phone line, cable, or wireless connections.
d)    Display digital camera photographs on your computer screen
e)    None of these


5).  MS Excel is a?
a)    Window based word processor package
b)    Window based spreadsheet package
c)    DOS based spreadsheet package
d)    Window based accounting package
e)    None of these


6). What is the flow of data between countries commonly called?
a)    International information system
b)    EDI
c)    Outsourcing
d)    Trans border data flow
e)    None of these


7). Which of the following is NOT a purpose of antivirus programs?
a)    Remove any identified viruses
b)    Copy the name of the virus and send it to Microsoft for inspection
c)    Notify a user if a virus is found
d)    Search for viruses
e)    None of these


8). <H1> is an example of _____.
a)    HTML
b)    GML
c)    SGML
d)    NSGML
e)    None of these


9). Which type of network requires HPNA adapters for communication between network nodes?
a)    Phone line
b)    Wireless
c)    Power line
d)    Ethernet
e)    None of these


10). To analyze vast quantities of scientific data and display underlying patterns, you would use a:
a)    Mainframe
b)    Server
c)    Supercomputer
d)    Minicomputer
e)    None of these


Answers:
1).c)   2).a)  3).d)  4).c)  5).b)  6).d)  7).b)  8).a)  9).a)  10).c)






 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">