21 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS PO/RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-5:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). A _______ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm.
a)    Syntax
b)    Programming Structure
c)    Programming Language
d)    Logic Chart
e)    None of these


2). Changing an existing document is called _______ the document.
a)    Creating
b)    Editing
c)    Modifying
d)    Adjusting
e)    None of these    


3). Virtual memory is ______.
a)    Memory on the hard disk that the CPU uses as extended RAM
b)    In RAM    
c)    Only necessary if you do not have any RAM in your computer
d)    A backup device for floppy disks
e)    None of these


4). Computers use the ______ number of system to store data and perform calculations.
a)    Decimal
b)    Hexadecimal
c)    Octal
d)    Binary
e)    None of these


5). The _______ key will launch the start button.
a)    Esc          
b)    Shift
c)    Windows
d)    Shortcut
e)    None of these


6). To move to the beginning of a line text, press the_____ key.
a)    Home
b)    A
c)    Page up
d)    Enter
e)    None of these


7). When sending an e-mail, the _______ line describes the contents of the message.
a)    To
b)    Subject
c)    Contents
d)    CC
e)    None of these


8). Which grouping do you work with when formatting text in word?
a)    Tables, paragraphs and indexes
b)    Paragraphs, Indexes and sections
c)    Characters, sections and paragraphs
d)    Indexes, characters and tables
e)    None of these


9). Which of the following is the largest unit of storage?
a)    GB
b)    KB
c)    MB
d)    TB
e)    None of these


10). The _______ tells the computer how to use its components.
a)    Utility
b)    Network
c)    Operating System
d)    Application program
e)    None of these


Answers:
1)c   2)b   3)a   4)b  5)c   6)a  7)b   8)a   9)d   10)c 







 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">