23 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-7:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). MPG is an file extension of which type of files ?
a)    Audio
b)    Image
c)    Video
d)    Flash
e)    None of these


2). Files created with Lotus 1-2-3 have an extension
a)    DOC
b)    XLS
c)    123
d)    WK1
e)    None of these


3).  Microprocessors can be used to make
a)    Computer
b)    Digital systems
c)    Calculators
d)    All of the above
e)    None of these


4).  Which of the following registers is loaded with the contents of the memory location pointed by the PC?
a)    Memory address register
b)    Memory data register
c)    Instruction registers
d)    Program counter
e)    None of these


5).  Find the odd man out.
a)    FTP         
b)    TCP
c)    POP         
d)    SAP
e)    None of these


6). Which of the following is an absolute cell reference?
a)    !A!1
b)    $A$1
c)    #a#1
d)    A1
e)    None of these


7).  ISDN stands for?
a)    Integrated Service Digital Network     
b)    Integrated System Digital Network
c)    International Standard Digital Network          
d)    International Subscriber Dialing Network
e)    None of these


8).  A device that converts digital signals to analog signals is?
a)    A modem
b)    A block
c)    A packet  
d)    Both (A) and (B)
e)    None of these


9). IP address version 4 is in which format ?
a)    4 bit
b)    8 bit
c)    16 bit
d)    32 bit
e)    None of these


10). Which type of software is an operating system ?
a)    Utility Software
b)    System Software
c)    Application Software
d)    Firmware Software
e)    None of these


Answers:
1).c)  2).c)  3).d)  4).c)  5).c)  6).b)  7).a)  8).a)  9).d)  10).b) 





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">