24 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-8:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). A web site address is a unique name that identifies a specific _______ on the web

a)    Web browser

b)    PDA

c)    Web site
d)    link
e)    None of these


2). Every component of your computer is either ______. 
a)    Hardware and software
b)    Software or CPU/RAM
c)    Application software or system software
d)    Input devices or output devices
e)    None of these


3). The _______ performs simple mathematics for the CPU
a)    ALU
b)    DIMM
c)    BUS
d)    Register
e)    None of these


4). Reusable optical storage will typically have the acronym
a)    CD
b)    RW
c)    DVD
d)    ROM
e)    None of these


5). ________________is processed by the computer into information
a)    Numbers
b)    Processor
c)    Input
d)    Data
e)    None of these


6). Personal computers can be connected together to form a ________________
a)    Server
b)    Supercomputer
c)    Enterprise
d)    Network
e)    None of these


7). A word in a web page that, when clicked opens another document is called _______________
a)    Anchor
b)    Hyperlink
c)    Reference
d)    URL
e)    None of these


8). The _________________of software contains lists of commands and options
a)    Title bar
b)    Menu bar
c)    Formula bar
d)    Tool bar
e)    None of these


9).  Full form of URL is ?
a)    Uniform Resource Locator
b)    Uniform Resource Link
c)    Uniform Registered Link
d)    Unified Resource Link
e)    None of these


10). A file containing relatively permanent data is
a)    Random file
b)    Transaction file
c)    Master file
d)    Sequential file
e)    None of these


Answers:
1).d)  2).a)  3).a)  4).d)  5).d)  6).d)  7).b)  8).b)  9).a)  10).c) 






 


For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">