25 Nov 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016

Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016
Important Computer Questions Asked in Previous Year Papers for IBPS RRB/Clerk 2016 Set-9:
Dear Readers, the List of important computer Quiz from previous year papers were given here for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). __________  is when the more power- hungry components, such as the monitor and the hard drive, are put in idle.
a)    Hibernation        
b)    Power down
c)    Standby mode
d)    The shutdown procedure
e)    None of these


2). Hard disk drives are considered _________storage.
a)    Flash       
b)    Non-volatile        
c)    Temporary
d)    Nonpermanent   
e)    None of these


3). The _________ key and the _______ key can be used in combination with other keys to perform shortcuts and special tasks.
a)    Control, Alt         
b)    Function, toggle
c)    Delete, Insert
d)    Caps lock, Num lock
e)    None of these


4). The most common input devices are the _____ and the ________.
a)    Microphone, printer
b)    Scanner, monitor
c)    Digital camera, speakers
d)    Keyboard, mouse
e)    None of these


5). None of these To save an existing file with a new name or to a new location you should use the _______command.
a)    Save        
b)    Save and replace
c)    Save as
d)    New file   
e)    None of these


6). Which type of software manages the computers processes, functioning as an interface, connecting user, the application software, and the hardware?
a)    System software
b)    Utility program
c)    Translator program
d)    Operating system
e)    None of these


7). The portion of the CPU that coordinates the activities of all the other computer components is the ________.
a)    Motherboard
b)    Coordination board
c)    Control unit         
d)    Arithmetic logic unit
e)    None of these


8). Something which has easily understood instructions is said to be _________.   
a)    User friendly       
b)    Information
c)    Word processing
d)    Icon
e)    None of these


9). In a database, ________ fields store numbers used to perform calculations.
a)    Next         
b)    Key
c)    Alphanumeric
d)    Numeric
e)    None of these


10). A (n) _________ is a combination of hardware and software that facilitates the sharing information between computing devices.
a)    Network
b)    Peripheral
c)    Expansion board
d)    Digital device
e)    None of these


Answers:
1).c)  2).b)  3).a)  4).d)  5).c)  6).d)  7).c)  8).a)  9).d)  10).a) 







 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">