1 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-57:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). ______  processing is used when a large mail-order company accumulates orders and processes them together in one large set.
a)    batch
b)    online
c)    real-time
d)    group
e)    none of these


2). Computer programs are written in a high-level programming language; however, the human readable version of a program is called-
a)    cache
b)    instruction set
c)    source code
d)    word size
e)    none of these


3). What happens if you press Ctrl + Shift + F8?
a)    it activates extended selection
b)    it activates the rectangular selection
c)    it selects the paragraph on which the insertion line is.
d)    none of above
e)    all the above


4). Which of the following is not valid version of MS office?
a)    Office XP
b)    Office Vista
c)    Office 2007
d)    All of these
e)    None of the above


5). What is the short cut key to open the Open dialog box in MS word?
a)    F12
b)    shift F12
c)    Alt + F12
d)    Ctrl + F12
e)    none of these


6). how can you disable extended selection mode?
a)    press F8 again to disable
b)    press Del to disable
c)    press Esc to disable
d)    press enter to disable
e)    none of these


7). Auto calculate will quickly add selected cells if you_____.
a)    right click on the status bar and select sum
b)    click the Auto calculate button on the toolbar
c)    use the key combination ctrl + $
d)    double click the selection
e)    none of the above


8). you can add a hyperlink to your worksheet by pressing
a)    Alt + K
b)    Ctrl + H
c)    Ctrl + K
d)    Ctrl + Shift + K
e)    None of the above


9). ______ are ‘attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity’.
a)    phishing Scams
b)    computer viruses
c)    spyware scams
d)    viruses
e)    none of the above


10). Which of the following is the fastest type of computer?
a)    laptop
b)    note book
c)    personal computer
d)    workstation
e)    supercomputer


 Answers:
1).a)   2).c)  3).b)  4).b)  5).d)  6).c)  7).b)  8).c)  9).a)  10).e) 




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">