2 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-58:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.


1). BISYNC is an abbreviation for-
a)    Binary Input/Binary Output
b)    Binary synchronous
c)    Binary digit
d)    All of the above
e)    None of these


2). A process of trying out a new product by independent users before it is finally manufactured/developed-
a)    Alpha test
b)    Beta test
c)    Gamma test
d)    All of the above
e)    None of these


3). An e-mail protocol for storage, management and change, especially in corporate offices-
a)    Message handling service
b)    Postal service’s
c)    Data storage
d)    All of the above
e)    None of these


4). Password is-
a)    Code by which a user gains access to a computer system
b)    Pass for viewing movie
c)    Entrance without paying something
d)    All of the above
e)    None of these


5). The technique where digital signals are converted to its analog form for transmission over an analog facility is called-
a)    Modulation
b)    Digitization
c)    Multiprocessing
d)    All of the above
e)    None of these


6). Narrowband channel is a communication channels-
a)    That handles low volumes of data
b)    Used mainly for telegraph lines and low speed terminals
c)    Both a) and (2)
d)    All of the above
e)    None of these


7). MIME is an acronym for…
a)    Multiprogramming internet mail extension
b)    Multicasting internet mail extension
c)    Multiple Internet Mail Extension
d)    Multipurpose Internet Mail Extension
e)    None of these


8). The …………..Settings are automatic and standard.
a)    Default
b)    CPU
c)    Peripheral
d)    User-friendly
e)    None of these


9). Pop-ups are a form of -------------------on the World Wide Web?
a)    Instant Messaging
b)    Search Engines
c)    Browsers
d)    Mark-up Languages
e)    Online Advertising


10). Which of the following is true about operating system?
a)    It is an interface between user and the computer.
b)    It manages all resources
c)    It does all memory management and process management tasks
d)    All are true

e)    None of these


Answers:
1).b)   2).b)  3).a)  4).a)  5).a)  6).a)  7).d)  8).a)  9).e)  10).d) 




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">