3 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-59:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). A number system with a base of two is referred as

a)    unary number system
b)    binary number system
c)    octal number system
d)    all of the above
e)    none of these


2). Which of the following is not true for primary storage?
a)    it is  apart of the CPU
b)    it allows very fast access of data
c)    it is relatively more expensive than other storage devices.
d)    can be removed and transported
e)    all of the above


3). which of the following is the advantage of Assembly language over Machine language?
a)    easy to use
b)    easy to understand
c)    easy to modify
d)    all of the above
e)    none of these


4). VPN stands for  ______
a)    Virtual Personal Network
b)    Very Private Network
c)    Virtual Private Network
d)    Vicious Personal Network
e)    None of these


5). Which of the following is true about Dial-Up internet access?
a)    it utilizes the existing telephone services
b)    it uses a router for security
c)    it utilizes the boardband technology
d)    modern speeds are very fast
e)    all of the above


6). Which of the following memories can be read directly by the computer processor?
a)    hard disk
b)    main memory
c)    CD
d)    DVD
e)    none of these


7). The communication between a processor and other devices inside the computer is done through?
a)    bus
b)    channel
c)    network cable
d)    chip
e)    none of these


8). who is/are the founders of Microsoft?
a)    Bill Gates
b)    Bill Gates and Allen Paul
c)    Steve Jobs
d)    Bill Gates and Steve Jobs
e)    none of these


9). What is the difference between a check box and ratio button?
a)    no difference
b)    in radio buttons multiple options can be selected whereas in check boxes only single option can be selected
c)    in check boxes as well as radio buttons multiple options can be selected, but radio buttons can be used only twice
d)    in check boxes multiple options can be selected whereas in radio buttons only single option can be selected
e)    none of these


10). If a memory chip is volatile, it will ______
a)    explode if exposed to high temperatures
b)    lose its contents if current is turned off
c)    be used for data storage only
d)    be used to both read and write data
e)    none of these



 Answers:

1).b)   2).a)  3).d)  4).c)  5).a)  6).b)  7).a)  8).b)  9).d)  10).b) 




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">