4 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-60:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1).  A …………… shares hardware, software, and data among authorized users.

a)    Network
b)    Protocol
c)    Hyperlink
d)    Transmitter
e)    None of these


2). To produce a high – quality graphics(hardcopy) in color, you would want to use a
a)    Virtual printer
b)    Laser printer
c)    Ink – jet printer
d)    Plotter
e)    RGB Monitor


3). When was the first windows operating system launched?
a)    1984
b)    1985
c)    1988
d)    1989
e)    1990


4). Thesaurus tool in MS Word is used for-
a)    Spelling suggestions
b)    Grammar options
c)    Synonyms and Antonyms words
d)    All of above
e)    None of these


5). What is the smallest and largest font size available in Font size tool on formatting toolbar?
a)    8 and 72
b)    8 and 64
c)    12 and 72
d)    All of above
e)    None of the above


6). Aligns the selected text or line to justify the screen press………….
a)    Ctrl + c
b)    Ctrl + I
c)    Ctrl + J
d)    Ctrl + K
e)    None of these


7). Which of the following is different from other?
a)    Internet
b)    Windows
c)    Unix
d)    Linux
e)    None of these


8). When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes?
a)    Data redundancy
b)    Information overload
c)    Duplicate data   
d)    Data inconsistency
e)    None of these


9). Granting an outside organization access to internet web pages is often implemented using a(n)?
a)    extranet
b)    Intranet
c)    Internet
d)    Hacker
e)    None of these


10). Loading operating system onto RAM is called?
a)    Printing
b)    Saving
c)    Booting
d)    Starting
e)    None of these


Answers:
1).a)   2).d)  3).b)  4).c)  5).a)  6).c)  7).a)  8).d)  9).a)  10).c) 




 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">