5 Nov 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016

Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Computer Questions for IBPS PO/Clerk/RRB 2016 Set-61:
Dear Readers, The List of important computer Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk/RRB exams 2016 was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). The advantages of using a spreadsheet is:
a)    Calculating can be done automatically
b)    changing data automatically updates calculations
c)    more flexibility
d)    all of the above
e)    none of these


2). Documentations should include
a)    destination and users of the output data
b)    source of input data
c)    information on the purpose of the workbook
d)    all of the above
e)    none of these


3). To edit the selected cell in ms excel-
a)    press F1
b)    press F2
c)    press F4
d)    press F5
e)    none of these


4). You can convert existing Excel worksheet data and charts to HTML document by using the
a)    FTP Wizard
b)    Internet Assistant Wizard
c)    Intranet Wizard
d)    Import Wizard
e)    None of these


5). Which of the following is graphics solution for word processors?
a)    Clipart
b)    WordArt
c)    Drop Cap
d)    All of the above
e)    None of these


6). You can detect spelling and grammar errors by-
a)    Press Shift + F7
b)    Press Ctrl + F7
c)    Press Alt + F7
d)    Press F7
e)    None of these


7). What is the shortcut key to Indent the paragraph in ms word?
a)    Ctrl + M
b)    Ctrl + P
c)    Shift + M
d)    Ctrl + I
e)    None of these


8). Which of the following storage media provides sequential access only?
a)    floppy disk
b)    magnetic disk
c)    magnetic tape
d)    optical disk
e)    none of these


9). what is the storage area for e-mail messages called?
a)    A folder
b)    A directory
c)    A mailbox
d)    The hard disk
e)    None of these


10). The set of parallel electrical conducting lines through which different components on the mother board of a PC unit are linked together are called:
a)    Conductors
b)    Buses
c)    Slide Masters
d)    Consecutives
e)    None of these



Answers:
1).d)   2).d)  3).b)  4).b)  5).a)  6).d)  7).a)  8).c)  9).c)  10).b)





 

For More Computer  Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">